Jong PSV wint ook thuis van RKC: 3-1

Nadat het eerder dit seizoen al de volle buit pakte in de uitwedstrijd, was Jong PSV ook in het thuisduel te sterk voor RKC Waalwijk.

Bergwijn opnieuw trefzeker
Vanaf de goed gevulde tribunes van De Herdgang zag het publiek in de eerste helft een energiek en fel Jong PSV. Toch stond het team van Pascal Jansen binnen tien minuten achter door een knappe goal van spits Langedijk, die met een lob doelman Van Osch verschalkte. Echt grote kansen kregen beide partijen daarna niet. Daar kwam in de 24e minuut verandering in: Boljević tikte met zijn hoofd een corner van Paal mooi binnen waardoor de stand gelijk werd getrokken. Na de goal van de Montenegrijn zette Jong PSV aan en ging het op jacht naar een tweede treffer. Vlak voor rust kwam die verdiende goal: Leemans schoot vanuit een vrije trap gevaarlijk op doel., keeper Vos liet los waardoor Bergwijn binnen kon tikken. In de laatste minuut van de eerste helft werd het nog bijna 3-1 door een mooi afstandsschot van Paal, Vos redde echter knap.

Ramon Pascal Lundqvist in duel met Rienstra van RKC Waalwijk | © Pics United Ramon Pascal Lundqvist in duel met Rienstra van RKC Waalwijk | © Pics United

Eerste treffer Beto da Silva
Het eerste deel van de tweede helft leek in weinig opzichten op die van de eerste 45 minuten. Beide ploegen creëerden weinig kansen waardoor de stand lang hetzelfde bleef. Pas in de 68e minuut kwam het eerste gevaar. Nog in dezelfde minuut moest Paal het veld verlaten, de middenvelder kreeg een tik tegen de enkel. De gasten uit Waalwijk openden vervolgens de jacht op de gelijkmaker, maar de treffer viel in de 76e minuut aan de andere kant. De voor Paal ingevallen Peruaan Beto da Silva zag zijn inzet in de kort hoek binnengaan, zijn eerste treffer in het shirt van PSV. Pascal Jansen wisselde daarna nog twee keer, Rommens kwam voor de moegestreden Gudmundsson en Scamacca verving Bergwijn. RKC Waalwijk dacht in de slotfase in ieder geval nog één keer tot scoren te komen, maar Van Osch greep tot twee keer toe uitstekend in. Voor Jong PSV de vierde zege op rij, hetgeen een plaats in het linker rijtje betekent.