Jong PSV wint Mini-Lichtstadderby

De minivariant van de Lichtstadderby is in 2-1 geëindigd. In de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft moest Jong PSV voornamelijk tegenhouden. Toch pakte Jong PSV de drie punten dankzij een doelpunt in de blessuretijd.

Weinig tot geen kansen
Het duurde even totdat de 803 toeschouwers op PSV Campus De Herdgang de eerste kans van de wedstrijd te zien kregen. Beide ploegen stonden goed waardoor zowel Jong PSV als FC Eindhoven er niet doorheen kwamen. Na een halfuur spelen kreeg de teruggekeerde Gloster een kans op de 1-0, maar de back stuitte op doelman Swinkels toen hij de bal voor probeerde te geven. Vlak voor rust kreeg Jong PSV een strafschop. Ngonge faalde niet vanaf elf meter en schoot de ploeg van Uneken op voorsprong.

Ngonge scoort vanaf elf meter

Schoonbrood matchwinner
In de tweede helft waren de ruimtes groter, waardoor beide partijen meer mogelijkheden kregen. Het was vooral de uitploeg die gevaarlijker en gevaarlijker werd. Jong PSV hield lang stand, maar moest in de 85e minuut toch de gelijkmaker incasseren. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen, tot de 93e minuut. Schoonbrood pingelde voorbij twee man en schoot heel knap de bevrijdende 2-1 binnen.

Van de Meulenhof, Teze (63/Zeegers), Soulas, Daverveld, Gloster, Gomes, Schoonbrood, Mendonca, Ledezma (74/Lauwers), Sidibe, Ngonge