Jong PSV wil na twee nipte nederlagen weer winnen

Jong PSV wil na twee nipte nederlagen weer winnen
2 min
Jong

Jong PSV neemt het vrijdagavond op PSV Campus De Herdgang op tegen Telstar. De vorige twee wedstrijden van de ploeg van Peter Uneken gingen beiden met 2-1 verloren. Tegen de Velsenaren moet het tij gekeerd worden.

Selectie
Dat moet Jong PSV doen zonder Cheick Touré. De buitenspeler raakte vorige week in het duel tegen NAC Breda in de warming-up geblesseerd. Voor hem komt het treffen met Telstar nog te vroeg. Hetzelfde geldt voor Tijn Daverveld, Damian Timan, Richie Ledezma en Yorbe Vertessen. Zij kampen allen met een kwetsuur en zijn er niet bij tegen Telstar. Wat keepers betreft, heeft Jong PSV de beschikking over Maxime Delanghe en Kyan van Dorp. Vincent Müller, die tegen NAC Breda onder de lat stond, was met PSV mee naar Noorwegen en sluit niet aan tegen de Velsenaren.

Nooit verloren
Zeven keer eerder ontving Jong PSV Telstar in eigen huis. De uitploeg nam nooit de volle buit mee naar Velsen. Vijf keer won Jong PSV, twee keer eindigde het onderlinge duel in een gelijkspel. Voor de grootste overwinning van Jong PSV op Telstar gaan we terug naar het seizoen 2017-2018, toen het duel in 6-0 eindigde. Donyell Malen was destijds verantwoordelijk voor een derde van het doelpuntentotaal.