Jong PSV wil goede reeks vervolg geven tegen FC Eindhoven

Jong PSV wil goede reeks vervolg geven tegen FC Eindhoven
2 min

Voor Jong PSV staat de derde wedstrijd in acht dagen te wachten. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van trainer Peter Uneken stadsgenoot FC Eindhoven. De derby wordt gespeeld op PSV Campus De Herdgang.

Selectie
In vergelijking met de wedstrijd tegen Jong Ajax zijn er weinig veranderingen. Rico Zeegers ontbrak tegen de Amsterdammers, maar is er tegen FC Eindhoven weer bij. Dat geldt niet voor Djenairo Daniels en Justin de Haas. Eerstgenoemde raakte geblesseerd op de training en is dus afwezig tegen de Eindhovenaren. Justin de Haas moet wegens een schorsing ook vanaf de tribune toekijken. Beide ploegen zullen rouwbanden dragen tijdens het duel in verband met de bevrijding van Eindhoven. De bevrijding van Eindhoven is vrijdag exact 76 jaar geleden.

Statistieken in het voordeel
Het verleden wijst uit dat Jong PSV vaker zegevierde dan FC Eindhoven. Van de zeven eerdere ontmoetingen op De Herdgang won Jong PSV er vijf. Sterker nog: de laatste vijf edities werden allen gewonnen door de belofteploeg van PSV. Vorig jaar won het team van Uneken met 2-1 in de derby. De deze week tot het Elftal van de Week benoemde Robin Schoonbrood tekende toen in de blessuretijd van het duel voor de winnende treffer.

De aftrap van Jong PSV - FC Eindhoven is vrijdagavond om 18:45. Het duel is live te volgen via het schakelprogramma van FOX Sports, FOX Sports 7 en de social media kanalen van PSV.