Jong PSV verslaat FC Emmen op De Herdgang

Jong PSV blijft het goed doen in de Jupiler League. Na een zege op FC Den Bosch en een knap gelijkspel in Leeuwarden tegen SC Cambuur won het onder toeziend oog van een flink aantal PSV-prominenten met 1-0 van FC Emmen. Albert Gudmundsson was op De Herdgang de gevierde man.

Jorrit Hendrix ziet geen goals voor rust
Onder anderen stafleden Ruud Brood, Ruud Hesp, Luc Nilis, technisch manager Marcel Brands en middenvelder Jorrit Hendrix zagen een eerste helft zonder al te veel kansen. Jong PSV bleef heel aardig overeind tegen FC Emmen, dat net als de ploeg van Pascal Jansen in de eerste twee wedstrijden vier punten behaalde. Pas in de slotfase van de eerste helft werden de Drentenaren een aantal keer gevaarlijk. Onder meer via Josimar Lima, de mee opgekomen verdediger die op slag van rust de lat vond. Jupiler League-topscorer Sam Lammers was even daarvoor al dicht bij een treffer geweest. Hij zag doelman Dennis Telgenkamp zijn geplaatste inzet echter uit zijn doel ranselen.

Sam Lammers kreeg voor rust de grootste kans namens Jong PSV Sam Lammers kreeg voor rust de grootste kans namens Jong PSV

Gudmundsson scoort en blinkt uit
Na rust werd het doel wel gevonden. Vrij snel zelfs al. Vier minuten na de hervatting zette Albert Gudmundsson Jong PSV op voorsprong. De IJslandse middenvelder bleef na terugleggen van Ramon Pascal Lundqvist koel toen hij vrij voor Telgenkamp verscheen. Hij zette met een hard schot de 1-0 op het scorebord. Nikolai Laursen en opnieuw uitblinker Gudmundsson kregen vervolgens de kans om de wedstrijd voortijden te beslissen. De IJslandse middenvelder na een dribbel, Laursen van dichtbij, maar beiden vonden het doel niet. Aan de overzijde was Hidde Jurjus belangrijk door een afstandsschot van Cas Peters te keren. De zege kwam echter eigenlijk geen moment in gevaar.