Jong PSV verliest in Volendam

Jong PSV heeft vrijdagavond met 1-0 verloren van FC Volendam. In de vissersstad zagen 2886 toeschouwers een duel met weinig hoogtepunten en goals. Gudmundsson was twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar wist niet te scoren.

Weinig hoogtepunten
In een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten kon geen van beide ploegen een stempel op het wedstrijdbeeld drukken. FC Volendam en Jong PSV probeerden het wel, maar creƫerden beiden amper kansen en konden dus niet gevaarlijk worden. Mauro en Gudmundsson schoten namens Jong PSV een keer op doel, Visser namens FC Volendam. Alle schoten waren niet gevaarlijk genoeg voor een treffer. Zo stond FC Volendam - Jong PSV na 45 minuten spelen 0-0.

Gudmundsson was in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk Gudmundsson was in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk

Gudmundsson gevaarlijk, maar niet trefzeker
Het eerste echte gevaar in de tweede helft kwam in de 54e minuut: Room moest voor het eerst deze wedstrijd echt in actie komen en pareerde een schot van Doodeman. Enkele minuten later kon de doelman niet redden: Schilder kopte de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede helft creƫerde de ploeg van Haar weinig kansen. Een volley van Verreth ging ruim over en keeper Verhulst kon een schot van Gudmundsson eenvoudig wegboksen. De IJslander was vlak voor tijd nog twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar zijn pogingen gingen er niet in. Het slotoffensief van de beloftenploeg kwam te laat en leverde geen gelijkmaker meer op.

Room; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier; Rigo, Mauro (65/Malen), Duarte (85/Laursen); Verreth, Rosario (75/Rommens), Gudmundsson.