Jong PSV verliest in slotfase van Fortuna

3 min

Jong PSV heeft maandagavond met 3-2 verloren van Fortuna Sittard. Lang leek het erop dat Jong PSV met 2-1 ging winnen, tot de 85e minuut. De bezoekers scoorden twee keer binnen een minuut.

Fortuna Sittard de kansen, Jong PSV de goals
Jong PSV had het maandagavond niet makkelijk tegen de bezoekers uit Limburg. De ploeg van hoofdcoach Haar kwam al vroeg in de wedstrijd een aantal keer goed weg. Zo pegelde Askovski de bal van afstand onderkant lat. In de rebound schoot Dianessy voor open goal naast. Diezelfde Dianessy kreeg enkele minuten later opnieuw een grote kans na een foute terugspeelbal. Een PSV-verdediger wist de bal maar net van de lijn te keren. Na een minuut of twintig kreeg ook Jong PSV een grote mogelijkheid: Gudmundsson liep alleen op doel af, maar schoot voorlangs. De bezoekers kregen kans na kans, maar scoorden niet. Na een halfuur spelen kwam Jong PSV tegen de verhouding in op voorsprong: Malen plaatste de bal heel knap in de verre hoek, zijn vierde goal in een week tijd. Ongeveer vijf minuten voor rust verdubbelde Lammers de score. De spits plaatste de bal koeltjes in de linkerhoek. Ruststand: 2-0.

Jong PSV gaf de zege maandagavond in de slotfase weg Jong PSV gaf de zege maandagavond in de slotfase weg

Twee tegentreffers in slotfase
Ook in het begin van de tweede helft had Jong PSV geluk. De bal werd na twee minuten spelen op de lat gekopt door Stokkers. Vlak daarna kreeg Dianessy, die in de eerste helft al een aantal keer miste, twee hele grote kansen op de aansluitingstreffer. Zijn eerste poging ging over, zijn tweede werd heel knap gered door Room. Na een ruim uur spelen viel die treffer dan toch. Askovski scoorde voor de bezoekers. Na de treffer ging het spel voor het eerst in de wedstrijd op en neer, beide ploegen kregen een aantal kleine kansjes. Het leek erop dat Jong PSV ging winnen, tot de 85e minuut. Fortuna Sittard kreeg een penalty en benutte die ook. Nog geen minuut later lag de bal opnieuw in het doel van Room. In de extra tijd kreeg Gudmundsson nog een rode kaart. Zo gaf Jong PSV de zege in de slotfase weg en verliest het met 3-2.