Jong PSV verliest aan de Aalsterweg: 2-1

Jong PSV heeft vrijdagavond de zege op Jong FC Twente geen goed vervolg kunnen geven. Aan de Aalsterweg werd in de stadsderby tegen FC Eindhoven met 2-1 verloren.

Eerste helft: doelpunt Van Son
Het eerste gevaar in de eerste helft was voor FC Eindhoven en dat was een voorbode op het verloop van de eerste helft. Gunst had een gevaarlijke vrije trap en ook Sleegers was dreigend met een schot. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg aan de leiding toen de ervaren Van Son een voorzet prima binnenkopte: 1-0. Jong PSV kwam er amper aan te pas en leverde ook weinig strijd, waardoor de ruststand volledig terecht was.

Elvio van Overbeek scoorde na een uur de gelijkmaker, maar dat bleek niet voldoende | © Pics United Elvio van Overbeek scoorde na een uur de gelijkmaker, maar dat bleek niet voldoende | © Pics United

Tweede helft: late beslissing
Na rust was duidelijk te merken dat coach Darije Kalezic het vermoedelijk had laten donderen in de kleedkamer. Jong PSV speelde een klasse beter dan in de eerste helft, had initiatief en kreeg kansen. Het inbrengen van de Belg Marquet had daar een groot aandeel in. Na een uur spelen legde hij de bal mooi neer voor de snelle Elvio van Overbeek, die voor de gelijkmaker tekende: 1-1. Jong PSV was helemaal terug en FC Eindhoven kon in deze fase totaal geen vuist maken. Naarmate de slotfase inging kantelde dat weer en was er één spelhervatting voor nodig om de punten aan de Aalsterweg te houden. N'Toko kopte een vrije trap van Gunst sterk binnen: 2-1. Jong PSV kreeg via invaller Rudovic nog een kans op een punt, maar de nummer twee van de Jupiler League mocht er drie bijschrijven.

Voor aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen | © Pics United Voor aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen | © Pics United