Jong PSV verlaat Emmen met 1-1 gelijkspel

Pascal Jansen heeft Jong PSV op zijn verjaardag met 1-1 gelijk zien spelen tegen FC Emmen. De coach die vrijdag 44 werd zag Pablo Rosario in Emmen voor de 0-1 zorgen, maar zonder zege van het veld stappen.

Lammers dichtbij
In Emmen hoopte Jong PSV vrijdagavond af te rekenen met een serie duels zonder winst en de doelpuntendroogte die de ploeg sinds 2 december 2016 parten speelt. Maar evenals in de eerste wedstrijden van 2017 slaagde Jong PSV er, in een gelijk opgaande eerste helft, niet in het doel te vinden. Lammers was namens de beloften het dichtst bij een doelpunt. Hij vond na 12 minuten het zijnet. Even daarvoor voorkwam doelman Koopmans, die zijn rentree maakte, dat spits Peters FC Emmen op voorsprong kon zetten. De doelman was snel van zijn lijn en keerde Peters’ inzet met zijn vingertoppen.

Sam Lammers vond voor rust het zijnet Sam Lammers vond voor rust het zijnet

Rosario scoort, rood Scamacca
Omdat Kalon namens FC Emmen en Verreth namens Jong PSV daarna in kansrijke positie ook niet wisten te scoren, rustten beide ploegen zonder treffers. In de 58e minuut bracht Rosario daar verandering in. Da gelegenheidsaanvoerder reageerde het meest attent op een vrije trap van Rigo door bij de tweede paal de 0-1 binnen te tikken. Daarmee leek Jong PSV de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een snelle rode kaart voor invaller Scamacca deed het duel echter kantelen. De Italiaan werd in de 68e minuut van het veld gestuurd wegens vermeend natrappen en daarvan profiteerde Peters vrijwel direct. De aanvaller ramde in de 70e minuut van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. Dat bleek twintig minuten later ook de eindstand.

Koopmans, Van Vlerken, Rosario, Alberto, Carolina; Rigo, Gudmundsson (87/Abels), Rommens; Verreth, Lammers (64/Scamacca), Paal