Jong PSV pakt punt in Almere, rentree Schaars

Jong PSV heeft vrijdagavond uit bij Almere City een punt gepakt: 2-2. Stijn Schaars maakte zijn rentree na maanden van herstel en deed bijna tachtig minuten mee.

Ruststand: 1-1

Goed nieuws dus voor Stijn Schaars, die na 78 minuten werd vervangen door Lukovic. De middenvelder raakte eind november geblesseerd, nadat hij daarvoor al een maandenlange periode van herstel had vanwege een andere blessure. Met Schaars in de basis kwam Jong PSV al na 12 minuten op voorsprong via verdediger Augustine Loof, maar iets meer dan tien minuten bracht Boldewijn de stand weer op gelijke hoogte: 1-1.

Doelpunt Alberto
Opnieuw via een verdediger kwam het team van coach Darije Kalezic na rust op voorsprong. Deze keer was het Suently Alberto die doeltreffend was (1-2), maar wederom duurde de vreugde maar kort en wederom was het Boldewijn die de stand gelijk maakte: 2-2. Daarmee was binnen het uur de eindstand al bereikt. Jong PSV staat na 27 wedstrijden op de veertiende plaats, tegenstander Almere City staat negende.

VVV-Venlo mist periode, vreugde in Oss
De derde periodetitel ging vrijdagavond naar FC Oss, dat afgelopen maandag nog met 1-3 won van Jong PSV. VVV-Venlo had alles in eigen handen – winst betekende de periode – maar thuistegen Achilles ’29 kwamen de Limburgers niet verder dan 1-1. FC Oss won thuis met 1-0 van Fortuna Sittard (doelpunt Opoku) en daardoor gaat de periode naar Brabant.