Jong PSV pakt in slotfase punt tegen FC Emmen

Jong PSV heeft in de slotfase een punt kunnen redden op De Herdgang. Lange tijd keek de ploeg van trainer Dennis Haar tegen een achterstand aan. In de laatste minuut kopte Sam Lammers de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Overwicht
Jong PSV begon sterk aan het duel met de bezoekers uit Emmen. Zo wist Cody Gakpo al binnen drie minuten de eerste kans te creëren nadat hij een zwakke inspeelbal van FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp onderschepte. De voorzet van Gakpo kwam terecht bij Donyell Malen die de bal voor een vrijwel leeg doel naast kopte. Na een kleine twintig minuten ging Sam Lammers de individuele actie aan. De spits zag Gakpo over het hoofd en liep zich stuk op de verdediging van FC Emmen. Op het half uur kwam de ploeg van trainer Dennis Haar met de schrik vrij. FC Emmen-spits Cas Peeters kreeg een levensgrote kans, maar van heel dichtbij kreeg de aanvalsleider de bal niet in het doel. Op slag van rust kreeg Malen nog een schietkans. Telgenkamp maakte zijn inzet onschadelijk en daardoor eindigde de eerste helft in 0-0. ​

Voor rust zorgde Donyell Malen voor het meeste gevaar namens Jong PSV Voor rust zorgde Donyell Malen voor het meeste gevaar namens Jong PSV

Lammers redt punt
Jong PSV kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Een schitterende aanval via rechts kwam uiteindelijk terecht bij Malen. De buitenspeler probeerde Lammers te bereiken, maar de defensie van FC Emmen kon een schietkans voorkomen. Na een uur kwam FC Emmen tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong door een verwoestend schot van Anco Jansen. Kort hierna leek FC Emmen op een 2-0 voorsprong te komen. Tot zijn opluchting zag Room de afzwaaiende voorzet van Glenn Bijl op de lat ploffen. Een kwartier voor tijd kreeg Jong PSV een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Invaller Marcel Ritzmaier schoot op doel, maar Telgenkamp bracht redding. Een slotoffensief volgde en net voor tijd was het Lammers die voor de verdiende gelijkmaker zorgde. De spits kopte raak uit een voorzet van Ritzmaier en bepaalde de eindstand op 1-1.​