Jong PSV mist Van Vlerken tegen FC Eindhoven

Jong PSV mist Van Vlerken tegen FC Eindhoven
2 min

Jong PSV sluit de eerste seizoenshelft vrijdagavond af met een uitduel tegen stadsgenoot FC Eindhoven. Een pittige tegenstander, aangezien FC Eindhoven andermaal meedraait in de subtop van de Jupiler League. Verdediger Bram van Vlerken is er wegens een lichte blessure niet bij.

Versterking van PSV onder 19 en Vloet
Het Jan Louwers Stadion vormt het decor voor de laatste wedstrijd voor de winterstop van Jong PSV. De ploeg, die het seizoen met drie overwinning in de eerste vier wedstrijden uitstekend begon, vindt zichzelf bijna halverwege het jaar terug op een veertiende plaats. Die positie deelt het met Jong Ajax, dat evenals het team van Pascal Jansen uit zeventien wedstrijden achttien punten behaalde. Mocht Jong PSV vrijdagavond winnen van FC Eindhoven dan besluit het 2015 als twaalfde. Waar Van Vlerken er bij die wedstrijd niet bij is, krijgt Jong PSV wel versterking van Rai Vloet en een aantal spelers van PSV onder 19.

Oud-PSV'er Mitchell van der Gaag is trainer van FC Eindhoven | © Pics United Oud-PSV'er Mitchell van der Gaag is trainer van FC Eindhoven | © Pics United

Van der Gaag terug in Eindhoven
FC Eindhoven heeft twaalf punten meer en daarmee staat het zo kort voor de winterstop op de zesde plaats in de Jupiler League. Het verschil met koploper Sparta Rotterdam is met negen punten behoorlijk, maar nummer twee VVV Venlo heeft slecht vier punten meer dan de stadgenoot van Jong PSV. Coach van FC Eindhoven is voormalig PSV-jeugdspeler Mitchell van der Gaag. Hij speelde in totaal 44 competitieduels voor PSV, waarna hij via omzwervingen in onder meer Schotland uiteindelijk bij het Portugese Maritimo terechtkwam. Daar begon hij na het einde van zijn carrière ook zijn loopbaan als trainer. Na dienstverbanden bij Belenenses en Ermis Aradippou keerde hij terug in Eindhoven.

Kaarten stadsderby via FC Eindhoven
Voor de uitwedstrijd van Jong PSV bij FC Eindhoven vindt geen kaartverkoop via PSV plaats. Supporters kunnen bij FC Eindhoven terecht voor kaarten voor het duel.