Jong PSV met coach Van Nistelrooy tegen Achilles

Jong PSV met coach Van Nistelrooy tegen Achilles
2 min

Jong PSV neemt het vrijdagavond om 20.00 uur op tegen Achilles ’29, decor van het treffen tussen de nummers 11 en 10 van de Jupiler League-ranglijst is sportcomplex De Herdgang. Ruud van Nistelrooy coacht het team vanavond in plaats van Pascal Jansen.

Vorig jaar 2-0 voor beloftenploeg
Van Nistelrooy doet dat in het kader van de trainerscursus die de voormalig spits bij de KNVB volgt. De ontmoeting tussen Jong PSV en Achilles kent nog geen lange geschiedenis. Beide ploegen stroomden tegelijkertijd in de Jupiler League in en daardoor staat het duel vrijdag voor de vijfde maal op het programma. Vorig jaar was de ontmoeting op De Herdgang de openingswedstrijd van het seizoen. Destijds won Jong PSV door doelpunten van Zakaria Bakkali en Olivier Rommens met 2-0 van de voormalige amateurs. Een aantal Jong PSV’ers kan in het komende duel tegen Achilles overigens hun tweede duel deze week spelen, want onder andere Sam Lammers en Kenneth Paal kwamen afgelopen woensdag in Rusland in actie tegen de leeftijdsgenoten van CSKA Moskou (0-0). Zij zitten tegen Achilles ook bij de selectie.

Van Vlerken bij selectie
Een week geleden sleepte de ploeg nog knap een punt uit het vuur in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Steven Bergwijn stond na een vlotte aanval op de juiste plaats om diep in de tweede helft de 1-1 binnen te tikken. Tegen Achilles ’29 is Bergwijn er zeker niet bij. Wel bij de selectie zit onder meer Suently Alberto en de van een blessure terugkerende Laros Duarte. Meest opvallende naam is echter Bram van Vlerken die na lang blessureleed vanavond voor het eerst weer bij het team zit. De rechtsachter raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd en hoopt snel zijn eerste minuten weer te maken. Moedig hem en de rest van het team vrijdagavond aan voor maar € 5,- op De Herdgang. Tickets zijn (zonder PSV Club Card) verkrijgbaar aan de stadionkassa van het sportcomplex.