Jong PSV lijdt eerste verlies in 2016

Jong PSV is niet langer ongeslagen in de tweede seizoenshelft. Op Het Kasteel verloor de ploeg van Pascal Jansen na een 0-0 ruststand met 1-0 van koploper Sparta Rotterdam.

Moeizame eerste helft
Op Het Kasteel bleek al snel dat Jong PSV een lastige wedstrijd tegemoet ging: al na twee minuten kreeg Sparta twee levensgrote kansen op de eerste treffer. Koopmans zorgde echter twee keer voor een goede redding en voorkwam hiermee de voorsprong voor de thuisploeg. Jong PSV had het in de eerste helft lastig tegen een goed spelend Sparta en mocht van geluk spreken dat het niet tegen een achterstand aan keek. De ploeg uit Rotterdam kreeg kans na kans, maar verzuimde om het af te maken. Echt gevaarlijk werd Jong PSV in de eerste helft niet. Het kwam, op een ingestudeerde vrije trap na, niet in de buurt van het strafschopgebied van Sparta. Beide ploegen gingen rusten met een brilstand: 0-0.

Sparta een maatje te groot
Jong PSV kwam goed uit de kleedkamer en begon de tweede helft beter dan de eerste. Na een aantal mooie combinaties kreeg het een corner bijna binnen werd geknikt door Koch: keeper Kortsmit kon de bal maar net overtikken. De kopbal was ook gelijk het enige gevaar van Jong PSV in de openingsfase van de tweede helft. Sparta nam het initiatief snel over en was net als in de eerste helft een aantal keer erg gevaarlijk. Na een uur spelen schoot Sanusi hard op het doel van Koopmans, die wederom Jong PSV in de wedstrijd hield. In de 71e minuut kreeg Sparta waar het recht op had: een doelpunt. Paco van Moorsel knikte de bal vanuit een corner binnen en zette daarmee de thuisploeg op voorsprong. Na de goal ging Sparta op zoek naar een tweede treffer. Die goal viel echter niet meer waardoor Sparta won met 1-0.