Jong PSV kan op bezoek bij stadsgenoot grote sprong maken richting doelstelling

Jong PSV kan op bezoek bij stadsgenoot grote sprong maken richting doelstelling
2 min
Jong

Jong PSV gaat vanavond op bezoek bij stadsgenoot FC Eindhoven. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 1-2 verloren. Mochten de talenten van PSV zich vandaag revancheren, dan maken ze kans om over Jong Ajax heen te gaan en zijn ze het best presterende Jong-team van de competitie.

Selectie
Maxime Delanghe komt Jong PSV vanuit het eerste versterken. Delanghe was twee weken afwezig door een blessure, maar is dus weer hersteld. Maandag werd bekendgemaakt dat Mees Kreekels dit kalenderjaar niet meer in actie komt door een knieblessure. Verder zijn Fedde Leysen en Cheick Touré er, net zoals de langdurig geblesseerde Richard Ledezma, niet bij. De selectie zal dus bestaan uit achttien spelers en drie keepers.

Thuiswedstrijd
Op 18 september van vorig jaar werd er nog op PSV Campus De Herdgang van FC Eindhoven verloren. Het balbezit was toen voor de thuisploeg, maar de meeste kansen werden gecreëerd door de tegenstander die er met de drie punten vandoor gingen. De afwezige Ledezma was toen als enige trefzeker voor Jong PSV.

Ploeg in vorm
Afgelopen maandag kwamen de mannen van Peter Uneken nog in actie. MVV werd toen met 3-1 opzij gezet waardoor Jong PSV nu bovenaan staat in de vierde periode (3W-1G-0V). De doelstelling dit jaar is om het beste Jong-team in de competitie te zijn. Bij een overwinning kan het over Jong Ajax heengaan, wat nu twee punten meer heeft. Jong Utrecht en Jong AZ staan drie en vier punten achter.  

De aftrap is om 20.00 uur en de wedstrijd is te volgen via het schakelkanaal van ESPN.