Jong PSV deelt punten na wonderschone goal Thomas

Jong

Op 12 maart van dit jaar zorgde een stroomstoring ervoor dat het duel in de 25e minuut moest worden gestaakt. Ruim een maand later was de verlichting van het stadion wederom reden voor oponthoud, maar tien minuten later dan gepland werd de wedstrijd dan toch hervat. Na een kort duel met een knotsgekke tweede helft, ging Jong PSV met een punt naar huis.

Twintig minuten voetbal
Doelman Kjell Peersman had in de ‘eerste’ minuten genoeg te doen, doordat de thuisploeg flink wat afjaagde. Ook Jong PSV maakte even aanspraak op een doelpunt, toen het met meerdere afstandsschoten het doel van Alessandro Damen onder vuur nam. Toch waren het de Hagenezen die de beste kansen wisten te creëren. Knappe reddingen van de piepjonge Peersman hielden Jong PSV op de been. Uiteindelijk zou niemand in de eerste helft scoren. Wel ging de beloftenploeg, na twintig minuten, rusten met een 1-0 voorsprong doordat Johan Bakayoko in maart al had gescoord.

Wonderschoon doelpunt
Na een korte pauze trok ADO Den Haag in de 54e minuut de stand gelijk. Peersman had een tegengoal in eerste instantie kunnen voorkomen, maar in de rebound werd hij alsnog gepasseerd. Die gelijke stand kreeg Nigel Thomas echter snel van het scorebord. Met één beweging speelde hij twee verdedigers uit, waarna hij onverbiddelijk was, een bijzonder mooi doelpunt van de buitenspeler. Jong PSV kreeg daarna een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het was de thuisploeg die scoorde. Na deze knotsgekke fase met drie doelpunten in rap temp, sloot Jong PSV de gelederen. Ze knokte voor het punt en namen deze uiteindelijk ook verdiend mee naar huis.

Peersman; Markelo, Seelt, Vos, (58/Felipe) Comenencia; Kjølø, Tielemans, Nassoh; Bakayoko, (74/Timan) Colyn, (88/Kreekels) Thomas.