Jong PSV bezoekt koploper FC Volendam

Jong PSV bezoekt koploper FC Volendam
2 min

FC Volendam is vrijdagavond de tegenstander van Jong PSV. Een heus topduel voor de beloftenploeg van coach Pascal Jansen, want na vier wedstrijden staat Jong PSV vierde, vier punten achter koploper FC Volendam dat wel al een wedstrijd meer speelde. De aftrap van FC Volendam - Jong PSV is om 20.00 uur.

Jong PSV op dreef
De laatste wedstrijd die Jong PSV speelde was ook een uitduel, eentje die niet met de bus te doen was. De selectie stapte op het vliegtuig voor de eerste wedstrijd in de Premier League International Cup tegen Norwich City. Een wedstrijd die met 0-3 winnend werd afgesloten. De laatste wedstrijd die de ploeg in de Jupiler League speelde, betrof ook een buiten Eindhoven en ook die werd gewonnen. Tegen RKC Waalwijk werd het een kleine twee weken geleden door doelpunten van Bergwijn en Vloet 1-2 voor Jong PSV. Die uitslag draagt bij aan de vooralsnog knappe en verrassende vierde plaats op de ranglijst.

Promotie enige dat telt voor FC Volendam
Voor FC Volendam telt dit seizoen eigenlijk maar één ding: promotie afdwingen. In de play-offs ging het vorig seizoen op het laatste moment mis. De Graafschap versperde de Volendammers in de laatste wedstrijd de weg naar de Eredivisie, waar nu dus de Superboeren in actief zijn. De ambities van Volendam zijn zichtbaar aan de stand. Niet alleen is het elftal van Robert Molenaar koploper, ook heeft het team tot nu toe de meeste treffers gemaakt (16). Met Kees Kwakman (4) en Jack Tuyp (5) hebben ze bovendien twee van de trefzekerste spelers tot nu toe in de gelederen. Jong PSV is dus gewaarschuwd.