Jong PSV beleeft pijnlijke seizoensopener tegen Excelsior

De eerste wedstrijd van Jong PSV in het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een vernedering. De uitploeg was met 1-6 te sterk voor de selectie van Peter Uneken.

Vroege achterstand
De eerste kans van de wedstrijd was ook het eerste doelpunt. Maxime Delanghe werd door de Rotterdamse aanval gepasseerd en na vijf minuten stond Jong PSV 0-1 achter. Halverwege de eerste helft kwam een fase waar de Eindhovenaren veel druk wisten te zetten op Excelsior, maar een doelpunt kwam er niet uit. Passes Cheick Touré en Richy Ledezma vonden geen eindstation. Kort daarna leek een verdubbeling van de score te komen voor de uitploeg. Maar een uitstekende redding van Delanghe blokkeerde de inzet van Ahmad Mendes Moreira. Later had de Belgische doelman meer moeite. Een hard schot van Excelsior-aanvaller Joel Zwarts was onhoudbaar voor Delanghe. Met een achterstand van twee doelpunten ging Jong PSV de catacomben in.

Vernedering
Jong PSV schoot uit de startblokken in de tweede helft. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Emmanuel Manu Matuta, die fel uithaalde. Zijn inzet werd geblokkeerd door de Rotterdamse verdediging. Het was wederom de uitploeg die het net weer wist te vinden. Een kopbal was niet te keren en het werd 0-3. Ondanks de tegendoelpunten drukte Delanghe zijn stempel op de wedstrijd. Met meerdere indrukwekkende reflexen wist hij een vierde doelpunt te voorkomen halverwege de tweede helft. Een half uur voor tijd mocht de nieuwste aanwinst Kristófer Kristinsson zijn debuut maken, maar een droomdebuut was het niet. Twintig minuten voor tijd was het over en uit voor Jong PSV toen Justin de Haas een eigen doelpunt maakte. Vijf minuten voor tijd kwam Jong PSV terug.Kristinsson kwam heel dicht bij zijn eerste doelpunt, maar zijn kopbal ging op de paal. De bal werd niet goed weggewerkt en Damian Timan schoot binnen voor de 1-5. Voor een comeback was het te laat, minuten later scoorde Excelsior de 1-6.