John de Jong technisch manager PSV

John de Jong technisch manager PSV
3 min

John de Jong (41) heeft een vierjarig contract getekend als technisch manager van PSV. De voormalig profvoetballer treedt toe tot de directie van de koploper van de Eredivisie.

Basis
De Jong vervulde zijn rol als technisch manager tot heden op interim-basis. “Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij. Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan”, aldus De Jong.

Vol overgave  
Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV legt uit waarom de clubleiding en de Raad van Commissarissen vol overgave op behoud van De Jong hebben ingezet. “Na het vertrek van Marcel Brands (naar Everton, red.) hebben we bewust gekozen voor John als opvolger ad-interim”, zegt Gerbrands. “John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan. Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn. In zo’n dynamische periode ben je als directie op elkaar aangewezen en leg je de basis voor een duurzame samenwerking. Zijn aanstelling past perfect binnen onze visie. John heeft in de voorbije jaren intensief met zijn voorganger  Marcel Brands meegekeken en hem ondersteuning geboden. Hij is op een goede manier bekend geraakt met dit complexe vakgebied. Ik ben er erg blij mee dat hij in deze rol voor PSV behouden blijft.”

Focus 
De Jong zelf is net zo enthousiast. “Ik zie het als een mooie kans om in deze meer beleidsmatige en strategische rol bij PSV verder te gaan”, vertelt hij. “Ik krijg van PSV de ruimte om deze functie op mijn manier in te vullen. Mijn focus zal liggen op het spelersbeleid bij de A-selectie en de jeugdopleiding, vanzelfsprekend in nauw overleg met mensen als hoofdtrainer Mark van Bommel en hoofd opleiding Ernest Faber. Daarnaast zal ik ook veel blijven scouten, in binnen- en buitenland.”

Het nieuwe contract van John de Jong gaat met terugwerkende kracht in per 1 september 2018. De geboren Hagenaar is inmiddels achttien jaar aan PSV verbonden. Tussen 2000 en 2008 was hij contractspeler.  Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan ging De Jong direct verder als scout. Sinds 2013 was hij hoofdscout bij PSV.