Joey Veerman per direct PSV’er

Joey Veerman per direct PSV’er
3 min
PSV1

PSV versterkt de selectie per direct met Joey Veerman. De 23-jarige middenvelder verruilt sc Heerenveen voor de koploper van de Eredivisie en zet in het Philips Stadion zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. ‘De komst van Joey geeft ons elftal extra creativiteit’, zegt John de Jong, Directeur Voetbalzaken.

Extra wapen  
PSV betaalt een transfersom voor de Volendammer, die in Friesland nog beschikte over een contract tot medio 2024. “We hebben dit weekend onze interesse officieel kenbaar gemaakt en een bod bij sc Heerenveen neergelegd. Er was ons veel aangelegen de transfer snel af te ronden en zijn blij dat dit is gelukt”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Joey is een multifunctionele middenvelder die creativiteit aan PSV toevoegt. Gezien de samenstelling van de selectie, vonden wij dat we zo’n type goed konden gebruiken. We houden Joey al langer nauwlettend in de gaten en zijn ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt.”

Snel
Veerman arriveerde dinsdagmiddag bij het Philips Stadion en verbond daar later op de dag zijn voetbaltoekomst aan PSV. “Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft”, aldus Veerman. “Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt. Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek.”

Statistieken
De middenvelder werd opgeleid door FC Volendam, de club uit zijn geboorteplaats en debuteerde in 2016 in het eerste elftal van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Na drie seizoenen in Noord-Holland vervolgde Veerman in 2019 zijn carrière in Friesland. Bij sc Heerenveen groeide hij snel uit tot één van de dragende spelers. Sinds zijn debuut gaven slechts twee spelers in de Eredivisie meer assists dan de 21 die Veerman gaf. In zowel het blauwwit van Heerenveen als het oranje van Volendam speelde hij in alle competities 81 wedstrijden. Dit seizoen miste de spelmaker nog geen wedstrijd. Veerman maakte drie doelpunten en gaf zes assists.

PSV-zijde
In november speelde Veerman nog tegen PSV en nam de vrije trap waar de gelijkmaker uit kwam. “Maar om eerlijk te zijn hadden we bij rust al met 4-0 achter kunnen staan”, blikt hij terug. “Ik zag een aantal prachtige aanvallen en dacht af en toe: ik hoop ooit in zo’n team te kunnen spelen. Het voelt speciaal dat dat nu gelukt is.”