Jeugdig Jong PSV staat voor eerste thuiswedstrijd

Jeugdig Jong PSV staat voor eerste thuiswedstrijd
2 min
Jong

Nadat Jong PSV meer dan een week geleden het seizoen begon met een gelijkspel in Dordrecht, staat het vanavond tegenover FC Den Bosch. In de eerste officiële thuiswedstrijd van Ruud van Nistelrooy kan de coach geen beroep doen op een aantal vaste krachten.

Blessures en afwezigen 
Keeper Aron van Lare maakte tegen FC Dordrecht nog zijn debuut voor Jong PSV, maar is er vanavond niet bij. De jonge doelman reist mee met de A-selectie voor de wedstrijd tegen SL Benfica. Dat geldt ook voor: Fredrik Oppegård en Fodé Fofana. Verder zijn Mees Kreekels, Luis Felipe, Shurandy Sambo, Emmanuel Matuta en Mathijs Tielemans afwezig door blessures. Van Nistelrooy doet daarom beroep op een aantal spelers uit Onder 18.

Jeugdig Jong PSV 
De situatie doet denken aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van vorig seizoen. Destijds waren er door omstandigheden, net zoals nu, veel spelers niet bij. Ondermeer Fofana maakte daardoor zijn debuut en de spits was gelijk tweemaal trefzeker. Vanuit Onder 18 haken vier spelers aan: Koen Jansen, Isaac Babadi, Yaël Gil y Muinos en doelman Niek Schiks. De gemiddelde leeftijd van Jong PSV is vanavond 18 jaar en 6 maanden. 

Competitiestart 
Vorig jaar won PSV thuis met 1-0 van FC Den Bosch. Sambo tekende destijds voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Twee weken geleden speelde de beloftenploeg zijn eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht. Jong PSV had meer kansen dan de opponent, maar bleef steken op een gelijkspel.