Jeslynn Kuijpers tekent bij

Jeslynn Kuijpers tekent bij
2 min
Vrouwen

Jeslynn Kuijpers heeft haar contract bij PSV Vrouwen verlengd tot medio 2023. Kuijpers speelt al sinds de oprichting van de vrouwentak bij PSV en heeft de meeste duels achter haar naam staan.

Kuijpers zette vrijdagochtend haar handtekening onder een nieuwe contract, dat de recordhouder ook een elfde seizoen in Eindhoven houdt. De speelster kwam als 16-jarig talent bij PSV binnen tijdens het oprichtingsjaar en bleef de club alle daaropvolgende seizoenen trouw. De Tilburgse die regelmatig op de flank of het middenveld speelt, heeft al 236 duels voor PSV Vrouwen gespeeld. Een record waar vooralsnog alleen voetbalmaatje en teamgenoot Nadia Coolen bij in de buurt komt, die onlangs ook haar contract verlengde. Beide speelsters werken tevens voor de maatschappelijke projecten van de PSV Foundation.

Kuijpers is deelgenoot geweest van de volledige professionalisering van de vrouwentak en beaamt het verschil met haar eerste contract. “Het is niet meer te vergelijken hoe ik hier in 2012 begon en hoe mijn voetballeven er nu uitziet. Er zijn zoveel stappen in de goede richting gezet en ik maak daar nog altijd met veel plezier onderdeel van uit. Of ik als cultuurbewaker kan worden gezien? Dat denk ik wel! Ik gedij het beste in een vertrouwde omgeving en PSV is echt mijn club geworden. Dus ik hoop mijn steentje bij te dragen.”

Het winnen van EK 2014 met Oranje O19, debuteren in Oranje en de UEFA Women’s Champions League. Het winnen van de KNVB Beker in 2021, helaas geblesseerd vanaf de zijlijn. Kuijpers heeft nog genoeg te dromen. “Ik heb al meegemaakt dat we als eerste eindigden in het coronajaar, zonder officieel kampioen te worden. Die felbegeerde prijs wil ik hier nog heel graag behalen.”