Jeffrey Bruma tekent bij tot 2018

Jeffrey Bruma tekent bij tot 2018
2 min

PSV en Jeffrey Bruma hebben het contract van de centrale verdediger opengebroken. Op sportcomplex De Herdgang tekende Bruma (24) een verbintenis waarbij zijn huidige overeenkomst per 1 juli 2016 met een extra jaar wordt verlengd tot 2018. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2017.

Bruma: 'Dit is een signaal dat het goed zit'
De contractverlenging van Bruma hing al een tijdje in de lucht. De verdediger en PSV waren al langere tijd op hoofdlijnen akkoord over een nieuwe verbintenis. Enkel de laatste details moesten nog worden ingevuld. Na dat dat gebeurd was, tekende een zichtbaar tevreden Bruma maandagmiddag na afloop van de training bij. “Het is duidelijk dat we hiermee een wederzijds vertrouwen in elkaar uitspreken”, reageerde Bruma. "Dit is mijn derde seizoen. Bij mijn komst hebben we naar elkaar toe doelen uitgesproken. Die zijn tot nu toe allemaal uitgekomen. We zijn kampioen geworden en ik ben uitgegroeid tot international. Met dit nieuwe contract geef ik het signaal af dat ik hier gelukkig ben. We laten zien dat het goed zit tussen mij en de club. Natuurlijk, in de voetballerij kan er altijd iets veranderen, maar ik ruil PSV niet in voor de eerste de beste club."

© PSV Media

Ruim honderd duels
PSV nam Bruma in de zomer van 2013 over van Chelsea. De Rotterdammer groeide direct uit tot een belangrijke kracht in het team van Phillip Cocu en speelde in totaal al 118 wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde Bruma, die als speler van PSV de landstitel en Johan Cruijff Schaal won, zeven keer.