‘Je kunt niet meer van geluk spreken’

‘Je kunt niet meer van geluk spreken’
2 min

Eigenlijk moest Luuk de Jong het antwoord schuldig blijven toen hem werd gevraagd hoe het toch kan dat PSV opnieuw een wedstrijd in de slotminuut naar zich toe trekt. Na enig aarzelen vond de maker van de 0-1 en 1-2 een antwoord. “Je kunt niet meer van geluk spreken. Erin blijven geloven is óók een kwaliteit.”

Geloof   
“Vertel jij het maar, ik weet ook niet hoe we dit flikken”, sprak de gevierde man eerder nog bij FOX Sports. “Het is het geloof dat we het tóch nog kunnen omdraaien denk ik. Daar hebben we het al zo vaak over gehad.”

Natuurlijk zag De Jong ook dat PSV goed wegkwam in Zwolle. “We stonden de hele tweede helft onder druk. Ik hoopte dat we de 1-1 vast konden houden, maar op het moment dat PEC het gevoel kreeg dat ze echt konden winnen, kwamen er ruimtes. Het is een fantastische avond voor mij. Het is lekker om van de nul af te zijn, hopelijk kan ik deze lijn doortrekken. Maar uiteindelijk ben ik voetballer geworden om belangrijk te zijn voor het team.”

'We geven niet op'
"Hoe zwaar we het ook hebben, we geven niet op", reageerde hoofdcoach Mark van Bommel. "In de laatste vijf minuten zag ik dat PEC er een beetje doorheen zat. De ruimtes bij hen werden groter, waar ze bij ons in de hele tweede helft groot waren, maar toen dacht ik: hé, wie weet komt dat ene kansje nog."

En dat kansje kwam. Toch was Van Bommel verre van tevreden van het spelniveau van zijn ploeg. "Het veld was heel erg groot. Dat probeerde ik wel kleiner te maken door te coachen, maar dat is lastig ook te bewerkstelligen. Vaak krijg je dat nog wel bij één speler, maar dan moeten de andere tien ook nog mee."