'Je krijgt niet altijd wat je verdient'

'Je krijgt niet altijd wat je verdient'
2 min

Een klaterend applaus viel PSV ten deel na de wedstrijd. Liefst 23 pogingen ondernam de ploeg van Mark van Bommel tegen FC Barcelona, meer dan welke ploeg dan ook tegen de Catalanen sinds 2017, maar uiteindelijk stond PSV met legen handen (1-2). 'Je krijgt niet altijd wat je verdient.'

Zwaar teleurgesteld
“Ik ben zwaar teleurgesteld”, zei Van Bommel voor de camera van Veronica. “Het mooiste is dat iedereen na het laatste fluitsignaal ging staan en klapte. Dat zegt genoeg over de prestatie van de jongens vandaag. We hebben alles gegeven, hadden een goed idee, een goede speelwijze en creëerden zo veel kansen. Het is maar weer eens de bevestiging dat we heel goed meekunnen met deze ploegen.”

Progressie
Na vijf wedstrijden staat PSV echter met één punt onderaan en weet het daardoor dat een Europees avontuur na de winterstop is uitgesloten. “Dat is het mindere”, aldus Van Bommel. “Als je ziet hoe we tegen BATE speelden (in de voorronde, red.) en waar we nu staan, dan hebben we hele grote stappen gezet. We hadden meer verdiend.”

Bergwijn: ‘Als het een keer kon…’
Na de bekeruitschakeling rest voor PSV zodoende de strijd om de landstitel, waarin het een voorsprong van vijf punten verdedigt op Ajax. “We moeten trots zijn op de manier hoe we vandaag en in andere wedstrijden hebben gespeeld”, zei Steven Bergwijn. “Als we Barcelona een keer konden verslaan, was het vandaag. We wisten dat het een lastige poule ging worden, we hebben de ploegen aardig kunnen bestrijden, maar het mocht niet baten.” Zondag ontmoet PSV Feyenoord, dat derde staat en tien verliespunten achterstand op PSV heeft.