Ismael Saibari versterkt Jong PSV

Ismael Saibari versterkt Jong PSV
2 min

PSV heeft middenvelder Ismael Saibari Ben El Basra (19) gecontracteerd. De geboren Spanjaard komt over van KRC Genk en tekende dinsdagmiddag een contract tot de zomer van 2023. Saibari sluit aan bij de selectie van Jong PSV. “Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te leren kennen."

Geboren in Spanje
Saibari heeft Marokkaanse ouders, is geboren in Spanje en is nu twaalf jaar woonachtig in België. Hij kent dan ook al een aantal Belgische jeugdspelers van PSV. "Ik ken Yorbe Vertessen, daar speelde ik altijd tegen. Ook ken ik Maxime Delanghe. Ik heb samen met hem gespeeld bij Anderlecht."

UEFA Youth League
De 1.85 lange middenvelder maakte in 2017 de overstap van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht naar die van KRC Genk. Met die club speelde hij afgelopen seizoen o.a. in de UEFA Youth League tegen Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg.

De tekst loopt verder onder de afbeelding

'Een hele goede ploeg'
"Voor mij is PSV de juiste stap. PSV is één van de grootste clubs van Nederland. Ze zijn daarnaast internationaal ook heel bekend. Bij PSV heb je als jeugdspeler de kans om door te groeien en dat is heel belangrijk voor een jonge speler als ik." Saibari gaat komend seizoen spelen in de beloftencompetitie. Daar kijkt hij erg naar uit: "Ik ken al een aantal spelers die in de Keuken Kampioen Divisie hebben gespeeld. Het is een goede competitie om door te groeien. De uiteindelijke stap is om PSV 1 te halen en te spelen in de Eredivisie."