Invaller Mauro Junior helpt PSV aan zege op FC Emmen: 0-2

Invaller Mauro Junior helpt PSV aan zege op FC Emmen: 0-2
2 min
PSV1

PSV heeft de eerste Eredivisie-zege ooit op bezoek bij FC Emmen geboekt. De ploeg worstelde lang met de thuisploeg, maar dankte het aan invaller Mauro Junior dat het met een overwinning huiswaarts kon keren. De Braziliaan scoorde en gaf een assist.

PSV dominant
Ondanks de afwezigheid van Hoofdcoach Roger Schmidt en een klein leger geblesseerde aanvallers, startte PSV sterk tegen FC Emmen. In eigen huis werd de hekkensluiter grote delen van de eerste helft vastgezet op eigen helft en was het spel aan de ploeg, die geleid werd door een druk coachende Lars Kornetka.

Emmen raakt paal
De Duitse assistent van Schmidt zag PSV in het eerste half uur tot schoten komen van Eran Zahavi, Donyell Malen en Olivier Boscagli. Tegelijkertijd ging een scherpe voorzet maar net aan de voeten van Malen voorbij en werd een kopbal van Zahavi voor de lijn weggewerkt door Emmen-aanvoerder De Leeuw. Al die kansen ten spijt, scoren lukte PSV niet. Het dichtst bij een treffer was nog Emmen-aanwinst Vlak. De speler die deze winter overkwam van FC Volendam raakte op slag van rust de paal.

Ploeteren
Aan die kans ging een korte periode van geploeter vooraf en ook na rust kwam de ploeg niet lekker in z’n spel. PSV oogde af en toe wel dreigend, maar was te onnauwkeurig in de afronding en passing om doelman Telgenkamp aan het wankelen te brengen. FC Emmen hield de defensie op zijn beurt compact bijeen en loerde op een counter. Dat leverde een grote kans op via oud-Jong PSV’er Laursen, nadat eerder ook Malen een flinke mogelijkheid kreeg.

Mauro helpt PSV over dode punt heen  
Beiden misten met als gevolg dat het duel meer en meer op een gelijkspel leek uit te draaien. Totdat invaller Mauro Junior tien minuten voor tijd PSV over het dode punt heen hielp. Eerst belandde een voorzet van de Braziliaan pardoes achter Telgenkamp en twee minuten voor tijd stelde hij Zahavi in staat om PSV in veilige haven te koppen. Zo reist PSV zondag met een zege op zak naar Rotterdam voor de topper met Feyenoord.