Interview | Hendriks in halve finale tegenover oude club: 'Weet hoe het leeft'

Interview | Hendriks in halve finale tegenover oude club: 'Weet hoe het leeft'
3 min
Vrouwen

Gwyneth Hendriks maakte in de zomer de overstap van ADO Den Haag naar PSV Vrouwen. Nu neemt ze het in de halve finale van de beker op tegen haar oude club én vriendin. De 22-jarige aanvoerster blikt met gemengde gevoelens vooruit op de ontmoeting.

Je bent nu bijna een seizoen bij PSV, hoe is het tot nu toe bevallen?
“Oprecht heel goed. Ik woon tegenwoordig ook in Eindhoven en ben snel ingeburgerd. Ik draai lekker mee met het team en ben momenteel ook de aanvoerster. Het laat zien dat ze in me geloven en dat geeft vertrouwen.” 
 
Hoe speciaal is de halve finale voor jou?
“Ik heb er heel veel zin in en zou liegen als ik zeg dat het me niks doet. Het is de eerste keer dat ik daar speel sinds ik ben vertrokken. Ik draag ADO Den Haag en de mensen erachter nog altijd een warm hart toe en ken natuurlijk nog een aantal speelsters.” 

Een van die speelsters is je vriendin, Pleun Raaijmakers. Hoe is dat voor jullie?
“Het voordeel is dat één van ons hoe dan ook in de finale staat. Alleen geeft het natuurlijk wel een dubbel gevoel als je elkaar uit moet schakelen. Ik ben blij dat we elkaar niet in de finale zullen treffen. Dat was extra pijnlijk geweest. In het veld zullen we elkaar niet veel tegenkomen omdat we beiden in de defensie spelen." 

"We zijn trots op ze, want ze hebben het echt verdiend. Als Jong-ploeg twee Eredivisionisten uitschakelen, dat is niet niks."

Krijg je via Pleun ook mee hoe het daar leeft?
“Ja, ik krijg het van twee kanten mee. Twee jaar geleden, toen ik nog bij ADO speelde, verloren we in de finale van PSV. Ook vorig jaar betekende het duel met PSV het eindstation in het bekeravontuur. Zij zijn gebrand op een revanche. Tegelijkertijd leeft het ook heel erg bij ons. We willen natuurlijk de finale halen.” 

Nu is er een kans dat je het in de finale opneemt tegen Jong PSV Vrouwen. 
“Ja dat is heel gek! We zijn trots op ze, want ze hebben het echt verdiend. Als Jong-ploeg twee Eredivisionisten uitschakelen, dat is niet niks. Tegen FC Twente zullen ze het moeilijker krijgen, maar het blijft bekervoetbal. Je weet nooit wat er gebeurt.” 

 Staat de datum van de finale al in je agenda?
“Daar wil ik nog niet aan denken. Eerst moeten we de halve finale winnen!”