Internationaal | Ambitieus Adelaide United FC ziet PSV als lichtend voorbeeld

Internationaal | Ambitieus Adelaide United FC ziet PSV als lichtend voorbeeld
2 min
PSV1

PSV knoopt strategische banden aan met Adelaide United FC. De Australische club spiegelt zich graag aan de prestaties en de clubcultuur van PSV. De relatie, die deze maand werd bekrachtigd tijdens een bezoek aan Eindhoven door Adelaide United-voorzitter Ned Morris, voorziet in een kennisoverdracht op en buiten het veld

De link met PSV geeft jonge spelers van Adelaide United de kans om PSV Campus De Herdgang te bezoeken en onder Europese omstandigheden te trainen en mogelijk te spelen. Ook zal de Australische trainingsstaf gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de PSV Coaching Academy, zowel in Nederland als in eigen land. 

Voordelen
Ernest Faber, Hoofd Jeugdopleiding van PSV, ziet veel voordelen in de relatie met Adelaide United. "De clubs gaan expertise en inzichten delen rondom zaken als scouting en jeugdontwikkeling. Dat is voor PSV ook commercieel een mooie kans”, voorziet hij. 

Staat van dienst
Adelaide United wil via de Eindhovense betrekkingen een volgende stap zetten in het verwezenlijken van ambities. "PSV is een van de grootste clubs ter wereld en heeft een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van enkele van de meest talentvolle spelers. Zowel op als buiten het veld boekt PSV grote successen", aldus Morris. 

"Als club staan wij ons erop voor dat we jonge spelers ontwikkelen en kansen geven. Dat we in de leer kunnen bij PSV zal zeker een gunstig effect hebben op de spelers en coaches van Adelaide United. Tegelijkertijd weten we dat we veel goed doen in de A-League en zullen we proberen onze voetbalvisie en operationele kennis te delen met die van PSV", besluit Morris.