Interlands: PSV’ers blinken uit

Interlands: PSV’ers blinken uit
3 min

De PSV-internationals keren de komende dagen met een goed gevoel terug op de club. Mede dankzij het goede spel van Jeroen Zoet en Luciano Narsingh herpakte Oranje zich tegen Engeland van het verlies van vrijdag tegen Frankrijk. Aan de andere kant van de wereld blonken Andrés Guardado en Santiago Arias uit.

Hoofdrollen Zoet en Narsingh bij Oranje
Bondscoach Danny Blind stelde dinsdagavond Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma en Jetro Willems vanaf de aftrap op. Luciano Narsingh begon op de bank, maar verving al voor rust Quincy Promes en stond samen met AZ-spits Vincent Janssen aan de basis van de 1-2 zege van Oranje. Bij een 1-0 achterstand verdiende Narsingh in de tweede helft een strafschop die door Janssen werd benut, terwijl kort voor tijd de rollen omgedraaid waren. Ditmaal was Janssen de aangever en tekende Narsingh voor de winnende 1-2. Zoet maakte op zijn beurt een uitstekende indruk met enkele fraaie saves. Eind mei verzamelen de mannen van Danny Blind zich voor de volgende oefeninterlands.  

Guardado gidst Mexico langs Canada
Het Mexico van Andrés Guardado en Héctor Moreno heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF door in eigen land met 2-0 van Canada te winnen. Guardado nam zijn land weer eens op sleeptouw door vanaf de stip voor de 1-0 te tekenen. De aanvoerder van de Mexicanen speelde de hele wedstrijd mee, Héctor Moreno werd in de rust gewisseld.

Oranje onder 19 met vijf PSV-talenten zeker van EK
Ook goed nieuws voor de nieuwe generatie Oranjetalenten, want Nederland onder 19 heeft zich geplaatst voor het EK van komende zomer. Een 0-0 gelijkspel tegen Polen volstond voor kwalificatie. In het gelijkspel hadden PSV-talenten Yanick van Osch, Jurich Carolina (invaller), Laros Duarte, Sam Lammers en Steven Bergwijn een aandeel. Jong Oranje, waar Jorrit Hendrix voor het eerst de aanvoerdersband droeg, won ook. In een vriendschappelijk duel met Servië onder 21 werd met 1-0 gewonnen. Joshua Brenet gaf een assist.  

<center><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Dankzij deze goal van <a href="https://twitter.com/degraafschap">@degraafschap</a> speler Vincent Vermeij wint <a href="https://twitter.com/hashtag/JongOranje?src=hash">#JongOranje</a> vanavond met 1-0 van Servië! <a href="https://twitter.com/hashtag/NEDSER?src=hash">#NEDSER</a><a href="https://t.co/eletFn7m1D">https://t.co/eletFn7m1D</a></p>&mdash; OnsOranje (@OnsOranje) <a href="https://twitter.com/OnsOranje/status/714542636602757120">28 maart 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

Arias wint van koploper Ecuador
Tot slot kijken we nog even naar Zuid-Amerika. Daar heeft Colombia CONMEBOL-koploper Ecuador haar eerste nederlaag bezorgd. In Colombia werd het 3-1 voor het thuisland. Grote uitblinker was Carlos Bacca, die tweemaal scoorde, maar ook Santiago Arias blonk uit. De rechtsback van PSV speelde de hele wedstrijd mee en had een groot aandeel in één van de treffers van Bacca. Door de zege is Colombia gestegen naar de vijfde plaats in de WK-kwalificatiereeks van Zuid-Amerika.