Interlandperiode | Tien PSV’ers actief tijdens interlandperiode

Interlandperiode | Tien PSV’ers actief tijdens interlandperiode
2 min
PSV1

Een tiental PSV’ers is opgeroepen voor het nationale elftal. Voor Joey Veerman en Walter Benítez zal de oproep extra speciaal zijn. Zij maken de komende interlandperiode mogelijk hun nationale debuut.

Xavi Simons en Joey Veerman zijn opgeroepen door Bondscoach Ronald Koeman. Xavi maakte tijdens het WK zijn debuut voor Oranje. Joey werd afgelopen interlandperiode wel opgeroepen, maar viel vroegtijdig uit. Zodoende moet hij zijn debuut nog maken, wat dus mogelijk in de halve finale van de Nations League gebeurt. Dan speelt Oranje tegen Kroatië. 

Overige A-internationals
Ibrahim Sangaré, Phillipp Mwene, Johan Bakayoko en Walter Benítez ontvingen een oproep van respectievelijk Ivoorkust, Oostenrijk, België en Argentinië. Een primeur voor onze goalie, hij kwam nog niet eerder uit voor zijn land. De huidig wereldkampioen speelt op vriendschappelijke basis tegen Australië (15-06) en Indonesië (19-06). Voor Johan Bakayoko is het zijn tweede oproep voor de Rode Duivels. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Dat moment bekroonde hij met een assist.

Jeugdinternationals
Ismael Saibari, Jarrad Branthwaite, Yorbe Vertessen en Fábio Silva kregen een oproep voor de nationale beloftenelftallen van respectievelijk Marokko, Engeland, België en Portugal. Jarrad maakt zodoende mogelijk zijn debuut voor Engeland U21.