Interlandperiode | PSV'ers maken zich op voor voetbalzomer

Interlandperiode | PSV'ers maken zich op voor voetbalzomer
3 min
PSV1

Het Europees Kampioenschap en de Copa América staan voor de deur. Verschillende PSV'ers komende deze zomer in actie op de eindtoernooien. Hier een overzicht.

Waar België, Nederland en Team USA zich door middel van oefeninterlands voorbereiden op internationale toernooien, is Marokko verwikkeld in het kwalificatietoernooi voor het WK in 2026.

Het Nederlands elftal
Oranje speelde twee interlands ter voorbereiding op het Europees kampioenschap. Tegen Canada werd met 4-0 gewonnen en stond Jerdy Schouten de gehele wedstrijd in de basis, terwijl Joey Veerman in de slotfase enkele speelminuten kreeg. Tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland vormde de twee PSV’ers een succesvolle tandem op het middenveld. Ook de IJslanders werden met 4-0 over de knie geworpen.

Nu wacht het EK op de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Het toernooi begint voor Oranje op 16 juni met het groepsduel tegen Polen, op 21 juni is Frankrijk de tegenstander en de laatste groepswedstrijd tegen opponent Oostenrijk vindt plaats op 25 juni.

Copa América
Voor Malik Tillman en Ricardo Pepi wacht deelname aan de CONMEBOL Copa América. De twee heren kwamen al in actie tijdens het oefeninterland tegen Colombia, die met 5-1 verloren ging. De aanvaller en middenvelder konden beide rekenen op een invalbeurt in de tweede helft. Op 13 juni speelde Team USA nog tegen Brazilië. Met Ricardo in de basis eindigde dat duel in een 1-1 gelijkspel. Malik kwam niet in actie.

Daarin speelt de selectie van bondscoach Gregg Berhalter tegen de volgende ploegen, op volgorde van treffen: Bolivia, Panama en Uruguay. Deze duels worden gespeeld op 24 juni, 28 juni en op 2 juli.

De Rode Duivels
Ook België heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap en Johan Bakayoko heeft een plek in de definitie selectie bemachtigd. In de twee laatste oefeninterlands speelde de Rode Duivels tegen Montenegro (2-0 winst) en Luxemburg (3-0 winst). De Belgische PSV’er kwam beide wedstrijden in actie.

In groep E van het EK in Duitsland zijn de Belgen gekoppeld aan Slowakije, Roemenië en Oekraïne. Deze duels worden gespeeld op 17, 22 en 26 juni. Mochten Nederland en België als tweede eindigen in de groepsfase treffen Joey, Jerdy en Johan elkaar in de achtste finale van het eindtoernooi. 

Leeuwen van de Atlas
Ismael Saibari speelde met Marokko al tegen Zambia en Congo-Brazzaville. De twee kwalificatieduels voor het wereldkampioenschap in 2026 werden met
2-1 en 6-0 gewonnen, maar Saibari kwam niet in actie. In de komende weken treft Marokko nog Niger en Tanzania.