Interlandperiode | PSV’ers beleven hoogtepunten bij nationale ploegen

Interlandperiode | PSV’ers beleven hoogtepunten bij nationale ploegen
3 min
PSV1

De interlandperiode was er eentje vol hoogtepunten voor véél PSV’ers. Walter Benítez debuteerde op 31-jarige leeftijd voor Argentinië en Joey Veerman gaf een assist én scoorde voor Oranje. Tegelijkertijd wonnen Ricardo Pepi, Sergiño Dest en Malik Tillman met de USMNT de CONCACAF Nations League.

Oranje
Jerdy Schouten en Joey Veerman begonnen tegen Schotland op de bank, maar na de invalbeurt van de Volendammer liep de voorsprong op naar 4-0. De middenvelder vond vanuit een corner het hoofd van de springende Wout Weghorst, die de 3-0 scoorde en daarmee de pass van Joey tot assist promoveerde. Jerdy Schouten kwam niet in actie.

In het oefenduel met Duitsland kregen Joey en Jerdy kregen een basisplaats. Al na drie minuten schoot Joey de openingstreffer tegen de touwen. Hij ging vlak voor tijd naar de kant, terwijl Jerdy na 75 minuten werd vervangen. In de slotfase werd met 2-1 verloren van Die Mannschaft.

CONCACAF Nations League
Hirving Lozano (Mexico) stond in de finale van de derde editie van de CONCACAF Nations League lijnrecht tegenover Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi (USMNT). Zowel Hirving als Sergiño begonnen aan de aftrap terwijl Malik het moest doen met een invalbeurt. The Starts and Stripes gelden door een 2-0 overwinning nog altijd als de enige winnaar van het toernooi.

Bakayoko en Benítez in actie
Voor Walter zal 26 maart 2024 voor altijd een speciale dag blijven. De doelman maakte namelijk zijn debuut voor Argentinië tijdens een vriendschappelijke duel met Costa Rica. Het Midden-Amerikaanse land kwam aanvankelijk op voorsprong, maar uiteindelijk ging de regerend wereldkampioen er met de zege vandoor.

Johan Bakayoko speelde ruim een uur voor de Rode Duivels in de oefeninterland tegen Ierland. Tijdens het gelijkspel tegen Engeland (2-2) kreeg de Belg geen speelminuten van bondscoach Domenico Tedesco.

Oranje O19
Jason van Duiven, die verhuurd wordt aan Almere City FC, scoorde de openingstreffer tegen de leeftijdsgenoten uit Litouwen. Oranje O19 won het eerste kwalificatieduel voor het EK komende zomer met 4-0. Isaac Babadi en Tygo Land kwamen in die wedstrijd niet in actie, terwijl Emmanuel van de Blaak en Roy Steur dat wel deden. In het verloren kwalificatieduel tegen Frankrijk (0-1) stonden de vier PSV’ers allen in de basis. Tegen België werd de interlandperiode afgesloten en dat treffen eindigde in 3-2 verliespartij. Jason was wederom goed voor het eerste doelpunt van de avond.