Interlandperiode | PSV Vrouwen levert 15 jeugdinternationals

Interlandperiode | PSV Vrouwen levert 15 jeugdinternationals
1 min
Vrouwen

Vijftien speelsters van de vrouwentak van PSV zijn aangesloten bij nationale (jeugd)selecties. Zes speelsters van PSV Vrouwen voegden zich bij Jong Oranje voor een oefeninterland en de start van het 9-landentoernooi.

Op zaterdag 24 februari speelt Jong Oranje een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. Drie dagen later staat het eerste duel van het 9-landentoernooi op het programma, waar Engeland de eerste tegenstander is. Lisan Alkemade, Zera Hulswit, Chimera Ripa, Nina Nijstad, Maxime Snellenberg en aanvoerster Gwyneth Hendriks vertegenwoordigen PSV Vrouwen.

Speelsters uit verschillende lagen van de PSV vrouwentak sluiten aan bij Oranje O19 voor twee oefeninterlands tegen Duitsland en Denemarken. Keepster Femke Bastiaen is onderdeel van BelgiĆ« Onder 23, waarmee ze het in een oefenwedstrijd opneemt tegen Frankrijk. 

A-internationals
PSV Vrouwen levert naast de verschillende jeugdinternationals ook twee A-internationals. Sara Thrige voegt zich bij Denemarken voor een oefeninterland tegen Oostenrijk. Indiah-Paige Riley is onderdeel van de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland, waarmee ze zich in de nacht van maandag op dinsdag heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs. 

Lijst

Lisan Alkemade Jong Oranje
Gwyneth Hendriks Jong Oranje
Zera Hulswit Jong Oranje
Chimera Ripa Jong Oranje
Nina Nijstad Jong Oranje
Maxime Snellenberg Jong Oranje
Veerle Buurman Oranje O19
Anissa Chibani Oranje O19
Emma Frijns Oranje O19
Robine Lacroix Oranje O19
Kealyn Thomas Oranje O19
Femke Bastiaen Belgiƫ O23
Sara Thrige Denemarken
Indiah-Paige Riley Nieuw-Zeeland