Interlandperiode | Lozano trefzeker bij rentree voor Mexico

Interlandperiode | Lozano trefzeker bij rentree voor Mexico
3 min
PSV1

Hirving Lozano tekende op zondag voor de openingstreffer in een vriendschappelijk duel met Ghana. Hij en meerdere spelers van de A-selectie van PSV kwamen in actie voor de nationale teams.

De buitenspeler droeg in maart voor het laatst het shirt van ‘El Tricolor’. Bij zijn terugkeer in de Noord-Amerikaanse formatie speelde hij een grote rol in de 2-0 zege: het eerste doelpunt kwam van zijn schoen. Met een kenmerkende actie sneed 'Chucky' naar binnen en schoof hij de bal in de korte hoek langs de Ghanese doelman. Op woensdag wacht Mexico een vriendschappelijke ontmoeting met Duitsland.

Joey in Oranje
Waar Joey Veerman bij zijn eerste twee interlands voor Oranje als invaller binnen de lijnen kwam, startte hij op vrijdag in de basisopstelling van bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands Elftal speelde een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Joey speelde de volledige negentig minuten, maar verloor de wedstrijd met 2-1. Op maandag speelt Nederland een duel tegen Griekenland, bepalend in de strijd om een ticket voor het Europese Kampioenschap in 2024.

België en Marokko
Johan Bakayoko hoeft zich geen zorgen meer te maken over het wel of niet kwalificeren van zijn nationale team. Hij stelde met de Belgische ploeg de plaatsing voor het EK in Duitsland veilig door een 3-2 overwinning te boeken op bezoek bij Oostenrijk. Johan werd door bondscoach Domenico Tedesco in de 71e minuut ingezet als wissel, maar werd na zo’n zestien minuten weer naar de kant gehaald na een rode kaart van een teamgenoot. De Belgische Rode Duivels komen op maandag wederom in actie, in een poulewedstrijd tegen Zweden.

Ismael Saibari speelde met Marokko tegen het Ivoorkust van oud-PSV’er Ibrahim Sangaré. De vriendschappelijke ontmoeting in Abidjan mondde uit in een 1-1 gelijkspel. Ismael werd in minuut 77 ingebracht als invaller. Marokko is deze week nog niet uitgevoetbald: op dinsdag staat een kwalificatieduel voor de Afrika Cup tegen Liberia voor de deur.

Argentinië en USA
Walter Benítez zat al vaker bij de selectie van het nationale elftal van Argentinië, maar wacht nog op zijn debuut. Hij zag zijn land, wederom als reservespeler, met 1-0 winnen van Paraguay.

Het Amerikaanse elftal ontving op zaterdag Duitsland in het Pratt & Whitney Stadion. Sergiño Dest begon in de basiself van de Verenigde Staten en speelde de volledige wedstrijd, waarin zijn land een 1-0 voorsprong weggaf en met 3-1 verloor. Ricardo Pepi werd ingewisseld in de 66e minuut. Of de Verenigde Staten hun tweede vriendschappelijk duel van de interlandpauze wel winnend afsluiten wordt op woensdag duidelijk. Dan neemt de ploeg het op tegen Ghana.