Interlandperiode | Babadi beleeft memorabel debuut bij Jong Oranje

In de strijd om een EK-ticket nam Oranje het op donderdag op tegen Griekenland. Zowel Joey Veerman als Noa Lang begonnen op de reservebank, in wat uiteindelijk een PSV-getinte avond werd.

Oranje
In het Philips Stadion werd in de eerste helft de eindstand bepaald op 3-0, met oud-spelers Denzel Dumfries en Cody Gakpo als uitblinkers. Noa en Joey vielen in de tweede helft in. In huize Veerman was het na afloop van het duel dubbel feest: zijn vriendin beviel namelijk van een jongen, Frenkie Joe Veerman. In de uitwedstrijd tegen Ierland (1-2) op maandag liet bondscoach Ronald Koeman Noa wederom invallen, maar bracht de kersverse vader de wedstrijd door als wissel.

De wedstrijd Jong Oranje – Jong Moldavië werd er voor Isaac Bababi een die hij niet snel zal vergeten. Niet alleen maakte hij zijn debuut in het beloftenteam, ook was hij direct trefzeker. In minuut 67 schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Een fijne opsteker voor Isaac, die zijn team uiteindelijk met 3-0 zag winnen.

USA
Wie ook trefzeker was gedurende deze interlandperiode was Ricardo Pepi. Hij kwam halverwege de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oezbekistan in het veld en vond in blessuretijd het net. Malik Tillman viel ook in en gaf eveneens zijn visitekaartje af. Hij verdiende een strafschop die leidde tot de 3-0, tevens ook de eindstand van de wedstrijd. Sergiño Dest speelde de gehele wedstrijd. Op woensdag 13 september trapt de USA nogmaals af, ditmaal tegen Oman.

België, Marokko en Argentinië
De rechterflank van de Belgische ploeg werd op zaterdag bestreken door Johan Bakayoko. Hij reisde met de ‘Rode Duivels’ af naar Azerbeidzjan, en kwam voor de vierde keer uit voor zijn land. En met succes: met drie punten op zak, een basisplek én een assist op doelpuntenmaker Yannick Carrasco kan Johan terugkijken op een geslaagd duel. Op dinsdag wordt duidelijk of België deze EK-kwalificatieronde zonder kleerscheuren doorstaat, als de ploeg het opneemt tegen Estland.

Twee PSV’ers kunnen op diezelfde avond hun interlanddebuut maken: Walter Benítez voor Argentinië en Ismael Saibari voor de nationale ploeg van Marokko. Hij neemt het in een vriendschappelijk duel op tegen Burkina Faso, terwijl Walter een kwalificatieduel speelt op bezoek bij Bolivia. Eigenlijk zou Marokko een kwalificatiewedstrijd tegen Liberia spelen, maar dat duel is door de zware aardbeving in het Noord-Afrikaanse land uitgesteld.