Interlandperiode | Acht PSV’ers in actie voor nationale elftallen

Interlandperiode | Acht PSV’ers in actie voor nationale elftallen
3 min
PSV1

Tijdens de interlandbreak zijn er een handvol PSV’ers niet in Eindhoven. Dit, omdat ze op pad zijn met de nationale elftallen. Een update over de zes PSV’ers die in actie kwamen voor hun land.

Rijzende ster 
Tijdens het WK maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten. Bij deze interlandperiode stond hij wederom op de lijst van Bondscoach Ronald Koeman. Xavi Simons’ ontwikkeling gaat in rap tempo. Deze interlands meldde hij zichzelf twee keer in de basiself. In het verliesduel tegen Frankrijk mocht hij ruim een uur spelen en tegen Gibraltar een volledige wedstrijd.

Volle buit voor ijzersterke Mwene 
De Oostenrijkse rechtervleugelverdediger had een basisplaats in het duel met Azerbeidzjan en won met 4-1. Ook in het duel tegen Estland stond de naam van Mwene op het wedstrijdformulier. In de lucht- en grondduels was hij deze partijen erg sterk. 

Captain ‘Guti’ 
Érick Gutiérrez was afgelopen vrijdag aanvoerder aan Mexicaanse kant in het duel tegen Suriname. Hij speelde de gehele wedstrijd mee en stapte als winnaar van het veld af met een 2-0 overwinning. De Latijns-Amerikanen speelde ook nog tegen Jamaica. Dat duel eindigde in een remise, waar Gutiérrez op de bank zat. 

Sangaré wint en scoort 
In de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup kwam Ibrahim Sangaré tweemaal in actie in een tweeluik tegen Comoros. De middenvelder was goed voor één assist in de eerste wedstrijd (3-1). Bij de return was Ibrahim wederom belangrijk: met een knal vanaf de rand van de zestien wist hij de bal in de bovenhoek te krijgen. Zo hard, dat de camera de bal niet kon volgen. Ivoorkust won met 2-0. 

Succesvol debuut voor Bakayoko 
Johan Bakayoko debuteerde afgelopen vrijdag in het shirt van de Rode Duivels. Hij was eigenlijk opgeroepen voor het Onder 23-team van zijn land, maar hij werd overgeheveld naar de A-selectie. Tegen Zweden (3-0) gaf hij meteen een assist op spits Romelu Lukaku, wie een hattrick scoorde. Ook in het vriendschappelijke duel tegen Die Mannschaft mocht Bakayoko zichzelf ruim een halfuur laten zien. 

Jonge Portugees in actie 
Fábio Silva wist een basisplek af te dwingen bij Jong Portugal in het duel tegen Jong Roemenië. Na één helft werd hij gewisseld. Hier werd met 2-0 gewonnen. In het duel tegen Jong Noorwegen maakte hij geen minuten.

Peersman en Saibari maken minuten 
Kjell Peersman stond drie volledige wedstrijden onder de lat bij België Onder-19. Alle drie de duels eindigde in een gelijkspel. Saibari was bij Marokko Onder-23 de gevierde man. De afgelopen interlandperiode scoorde hij in totaal drie keer.