In Memoriam | Erelid PSV Wim van der Leegte overleden

In Memoriam | Erelid PSV Wim van der Leegte overleden
2 min

Met verdriet heeft PSV kennis genomen van het overlijden van Wim van der Leegte. De oprichter en voormalig president-directeur van de VDL Groep is in de nacht van zaterdag op zondag plotseling overleden. Van der Leegte werd 76 jaar.

Wim van der Leegte was decennia lang persoonlijk en met zijn bedrijf verbonden aan PSV. Zo was hij actief in de Raad van Commissarissen en is hij een van de grondleggers van het PSV Brainport partnership. De voormalig Voorzitter van Stichting PSV werd recent bij het 110-jarig bestaan van PSV benoemd tot Erelid van de club.

Als Business Club lid van het eerste uur beschikt VDL Groep al sinds 1995 over een eigen Skybox in het Philips Stadion. Drie jaar later werd VDL Groep officieel partner van PSV en sinds de oprichting van het PSV Brainport Partnership is dit industriƫle familiebedrijf ook als Premium Partner verbonden aan de club. Wim van der Leegte speelde persoonlijk een belangrijke rol in de totstandkoming van dit Partnership. Daarnaast levert VDL al jaren de spelersbus en heeft het in 2017 het Philips Stadion voorzien van nieuwe tribunestoelen.

PSV wenst de familie van der Leegte heel veel sterkte en kracht toe bij het verlies.