'Ik wil niet dat PSV gaat forceren'

'Ik wil niet dat PSV gaat forceren'
3 min

Hoofdcoach Mark van Bommel maakte geen sprongetje toen Ajax, in navolging van PSV, afgelopen zondag gelijkspeelde. Liever werkte hij afgelopen week met zijn team om nieuw puntenverlies te voorkomen. “Twee doelpunten verspelen, ik ga ervan uit dat ons dat niet meer gaat gebeuren.”

Voetbal niet slecht   
Dat vertelde de trainer vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het duel met FC Groningen. Het was een poos geleden dat PSV een voorsprong van twee treffers als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Aanvoerder Luuk de Jong had het in de afgelopen jaren nog niet meegemaakt, zei hij. “Het is iets dat PSV niet vaak overkomt”, beaamde Van Bommel. “Het zijn uiteindelijk twee momenten die ons de das om doen. Het belangrijkste vind ik echter dat we niet op basis van het voetbal hebben verloren. Ze hebben ons niet onder druk gezet of teruggedrongen. Het resultaat was niet goed, maar het spel van ons was lange tijd niet slecht.”

Geen schade 
Doordat Ajax uiteindelijk ook gelijkspeelde, liep PSV in de titelstrijd bovendien geen schade op. “Je moet gewoon blij zijn dat je nog bovenaan staat, meer niet. Zo’n serie als voor de winter daar zat ook een nederlaag bij Feyenoord tussen. 34 wedstrijden achter elkaar winnen, dat heeft volgens mij nog geen enkele ploeg ooit gedaan”, aldus Van Bommel.

Reactie   
Behalve terugblikken op de wedstrijd in Emmen, kwam ook de wedstrijd tegen FC Groningen ter sprake. Van Bommel hoeft in dat duel hoeft geen reactie van zijn team op het puntenverlies te zien. “Dan ga je forceren en dat wil ik niet”, legde hij uit. “Vanaf het begin van het seizoen heb ik gezegd dat je moet blijven doen wat je altijd doet. Onverstoorbaar zijn. Dat moet in je systeem zitten. Waarom spelen grote topclubs altijd om het kampioenschap? Precies, omdat ze altijd hetzelfde doen.”

FC Groningen
FC Groningen versterkte de gelederen deze winter met zes nieuwe spelers en speelt dus met een totaal ander team tegen PSV dan voor de winter. Dat heeft geresulteerd in een mooi resultaat afgelopen week”, zag ook Van Bommel, doelend op de 3-0 zege op Heracles Almelo. “Maar of dat morgen iets oplevert, dat weet niemand. Het is een team dat voor elkaar wil vechten. Dat moeten we zien te bestrijden.” PSV doet dat zonder de geblesseerde Ryan Thomas en Yanick van Osch. Maxi Romero, Trent Sainsbury en Aziz Behich missen het duel wegens interlandverplichtingen.