Ihattaren jongste basisspeler in 50 jaar

Ihattaren jongste basisspeler in 50 jaar
2 min

Zaterdag pakte PSV drie belangrijke punten tegen Excelsior. Het team van coach Mark van Bommel won met 2-0. Hieronder lees je enkele feitjes over de wedstrijd.

Basisdebuut Ithattaren
Mohamed Ihattaren startte zaterdag voor het eerst in de basis bij PSV. Met zijn 17 jaar en 18 dagen is hij de jongste basisdebutant sinds vijftig jaar. Op 8 oktober 1967 was Stanley Bish de jongste speler die begon in de basis. Hij was toen 16 jaar en 137 dagen.

Jongste team
PSV speelde dit seizoen met zijn jongste basiselftal van het seizoen. De gemiddelde leeftijd van PSV was 24 jaar en 57 dagen. Ook Excelsior startte met zijn jongste basisteam dit seizoen. Bij De Kralingers bedroeg de gemiddelde leeftijd 25 jaar en 146 dagen.

De nul gehouden
Voor het eerst sinds december 2018 heeft PSV de nul weer gehouden in een uitwedstrijd. De laatste keer dat dat gebeurde was tegen Heracles Almelo. Excelsior kreeg al evenveel doelpunten tegen als vorig seizoen: 56.

Steven Bergwijn
Met zijn twee doelpunten had Bergwijn een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Dankzij zijn doelpunten is hij de eerste speler in de Eredivisie die dit seizoen zowel qua doelpunten als assists de dubbele cijfers noteert: 11 goals om 12 assists.