Huub Stevens kent aanwinst Mwene

Huub Stevens kent aanwinst Mwene
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Mwene voegt flexibiliteit aan PSV toe’
Huub Stevens is in het Eindhovens Dagblad enthousiast over de komst van Phillipp Mwene naar PSV. De oefenmeester had Mwene in zijn periode bij VfB Stuttgart onder zijn hoede en heeft zijn oud-pupil de afgelopen jaren zien groeien. Stevens denkt dat de verdediger een stukje flexibiliteit aan het elftal toevoegt. “Het is een jongen die links en rechts in de verdediging kan spelen en volgens mij maakt het hem echt niets uit. Dat is op zich best bijzonder. Groot is hij niet, maar verdedigend staat hij zijn mannetje.”

Jong PSV en profcontact, ‘dit is pas het begin’
Onlangs tekende de zestienjarige Yael Gil y Muiños zijn eerste profcontract bij PSV. Daarmee treed hij in de voetsporen van zijn vader die ooit bij Vitesse actief was. Daar begon het voor Yael ook ooit, tot hij in 2017 de overstap maakte naar PSV. “Ik had het prima naar mijn zin bij Vitesse, maar wilde meer”, vertelt Gil y Muiños aan de Gelderlander. “Trainen met de beste spelers, dat maakt jezelf ook beter. Dit is pas het begin.”

Dumfries in Helden magazine
Denzel Dumfries is zich in Portugal aan het voorbereiden op zijn eerste eindtoernooi met het Nederlands elftal. Toch kun je hem de komende periode ook in Nederland voorbij zien komen, want de vleugelverdediger staat met een uitgebreid interview in het nieuwe Helden magazine. Prominent op de cover voegt Georginio Wijnaldum daar nog een extra PSV-tintje aan toe.

De Boer onder de indruk van Gakpo
Naast Dumfries (en Donyell Malen) is ook Cody Gakpo in Portugal waar hij zich voor het eerst bij Oranje heeft mogen voegen. In voetbalmagazine VI geeft bondscoach Frank de Boer aan onder de indruk te zijn van de debutant en zijn collega Jurriën Timber. “Alsof hij er al jaren speelt. Dat geldt ook voor Cody, misschien iets minder in de uitstraling, maar in de uitvoering laat hij wel heel veel kwaliteit zien”, zegt De Boer die een bijdrage op het EK niet uitsluit. “Het is een fantastische ervaring voor hen. Ik ben heel blij met ze. Wie weet krijgen ze nog wel een bijdrage.”