Hoop en motivatie bij PSV Vrouwen: ‘Na de eerste prijs volgen er vaak meer’

Hoop en motivatie bij PSV Vrouwen: ‘Na de eerste prijs volgen er vaak meer’
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen speelt aankomende maandag de vijfde bekerfinale in tien jaar tijd. In het Goffertstadion in Nijmegen neemt de ploeg van coach Rick de Rooij het op tegen Ajax. De Rooij en aanvoerder Mandy van den Berg zijn klaar voor de strijd. “We kunnen ons seizoen redden met het winnen van de beker.”

Succes
Dat geeft Van den Berg eerlijkheidshalve toe. “In de competitie heeft het niet altijd even soepel gelopen. De beker is een geweldige prijs. Dat weten we sinds vorig seizoen maar al te goed. Een club als PSV moet altijd tot het einde meestrijden om de prijzen. Deze bekerfinale is een kans om het seizoen met een succes af te sluiten.”

Wijze woorden
De Rooij is na het bekersucces van vorig seizoen nog zeker niet verzadigd op het gebied van het winnen van prijzen. “Toon Gerbrands sprak ooit de wijze woorden dat er snel meer prijzen zullen volgen als de eerste eenmaal gewonnen is. Laten we ons daar aankomende maandag aan vast houden.

Zelfde finale
PSV-Ajax is het affiche dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen op de rol staat als bekerfinale. “Dat leeft heel erg binnen de groep. We zullen de mannen ook steunen in hun strijd. We gaan zeker kijken. Helaas niet in het stadion omdat we zelf in volle voorbereiding zitten op onze eigen wedstrijd. Het zou heel mooi zijn als beide teams de beker mee terug naar Eindhoven nemen.”

Kritisch
Van den Berg vindt dat PSV nog kan verbeteren. “PSV behoort tot de top van het vrouwenvoetbal. In de laatste jaren hebben we vaak in de bekerfinale gespeeld. Helaas hebben we hem pas een keer gewonnen. De lat mag hoog liggen bij een club als PSV. Dat is ook goed en dat houd je scherp. Hopelijk gaan we aankomende maandag deze statistiek iets verbeteren. We zijn er klaar voor en hebben er zin in”, sluit Van den Berg af.