Hoog tijd voor weer een kwartfinale: Alles over FC Volendam - PSV

Hoog tijd voor weer een kwartfinale: Alles over FC Volendam - PSV
2 min
PSV1

PSV speelt dinsdagavond de achtste finale van de KNVB Beker in het Kras Stadion tegen FC Volendam. De thuisploeg bereikte de laatste zestien van het bekertoernooi zonder ook maar één wedstrijd gespeeld te hebben, terwijl PSV in de tweede ronde De Graafschap uitschakelde.

Onderling resultaat
Vijf keer eerder stonden PSV en FC Volendam tegenover elkaar in de KNVB Beker. In vier van de vijf confrontaties zegevierde PSV. Alleen in 1972 werd de club uitgeschakeld in het vissersdorp. De meest recente editie vond plaats in het seizoen 2017-2018. Na verlenging bekerde PSV verder, door doelpunten van Marco van Ginkel en Hirving Lozano. Voor FC Volendam is het duel tegen PSV pas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Het duel tegen ODIN’59 werd afgelast in de eerste ronde, waarna de ploeg van Wim Jonk in de tweede ronde werd vrijgeloot.

Doorbekeren
Voor PSV is het zaak om de lijn tegen De Graafschap door te trekken. De laatste twee keer dat de club een Eerste Divisie-team trof in de achtste finales, was dat namelijk meteen het eindstation. Daarnaast bereikte PSV van de vier laatste bekerseizoenen slechts eenmaal de kwartfinale. Wil de ploeg op drie fronten actief blijven, moet er gewonnen worden in Noord-Holland.

Schmidt weet wat bekervoetbal inhoudt
Dat zal Hoofdcoach Roger Schmidt in elk geval nastreven. Hij won in zijn trainersloopbaan al twee keer de nationale beker. In 2013-2014 pakte hij de beker van Oostenrijk met RB Salzburg en in 2018 won hij de beker van China met Beijing Guoan. Mocht PSV ver komen in het bekertoernooi, kan Georg Kessler een opvolger krijgen. Kessler is namelijk de enige Duitse trainer die de KNVB Beker wist te winnen. Dat deed hij begin jaren ’80 met AZ.