Hoog tijd voor een zege in Friesland: Dit wil je weten over sc Heerenveen - PSV

Hoog tijd voor een zege in Friesland: Dit wil je weten over sc Heerenveen - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Dit weekend gaat PSV op bezoek bij sc Heerenveen. De laatste zeven ontmoetingen in Friesland wist PSV niet te winnen.

Zonder overwinning
Een negatief record lonkt voor PSV, als er zondag niet gewonnen wordt. Zeven uitduels op rij won de ploeg niet in Heerenveen. Alleen tegen Willem II en FC Twente zette PSV deze eeuw een langere reeks zonder zeges neer (8).

Tijd voor doorbreking reeks
Het bovenstaande gegeven is voor PSV momenteel de langste reeks buitenshuis zonder overwinning tegen een specifieke tegenstander. De laatste zege dateert van 18 december 2011, toen PSV de Friezen met 1-5 versloeg.

3 op een rij
De laatste keer dat PSV drie opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie niet won, was in de periode oktober 2018 tot februari 2019. Destijds won PSV zeven uitduels op rij niet. Na Vitesse- en FC Twente-uit, kan sc Heerenveen de derde blokkade worden.

Verschil
Bij PSV is het verschil tussen wedstrijden in eigen stadion en buitenshuis erg groot. Thuis pakte geen enkele ploeg meer punten dan PSV (15), in uitduels sprokkelde de ploeg zeven punten bij elkaar. Bij geen enkele Eredivisie-ploeg is het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden zo groot.

Lopende band
Donyell Malen scoorde, na zijn doelpunt tegen Sparta Rotterdam, voor het eerst in zijn carrière in drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden. Weet hij zondag tegen sc Heerenveen te scoren, is hij de eerste PSV’er die vier duels op rij scoort sinds Luuk de Jong in maart en april 2019. Bij De Jong stokte de teller destijds bij zes.

29
Lars Unnerstall was tegen Sparta Rotterdam de 29ste speler waar Roger Schmidt dit seizoen beroep op deed. Alleen in 1997-1998 gebruikte PSV meer spelers in een Eredivisie-seizoen (34).