Hier speelt PSV vanavond | Aspmyra Stadion van FK Bodø/Glimt

Hier speelt PSV vanavond | Aspmyra Stadion van FK Bodø/Glimt
2 min
PSV1

Het stadion waarin PSV vanavond zijn zesde en laatste duel in de Europa League groepsfase afwerkt, is het Aspmyra Stadion. Het is de thuisbasis van FK Bodø/Glimt en werd opgeleverd in 1956. De club zelf werd opgericht in 1916.

Vesting
Sinds Bodø/Glimt het stadion betrok, speelde het een aantal legendarische wedstrijden in het Aspmyra Stadion met als uitschieter de 6-1 overwinning in de Conference League op het Italiaanse AS Roma vorig jaar. Ook de 2-0 overwinning op de Schotse regerend landskampioen Celtic, kan worden opgenomen in een rijtje legendarische wedstrijden.

Eerste ontmoeting
PSV speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis tegen de Noren, die onder leiding staan van coach Kjetil Knutsen. Sinds 2017 is Knutsen hoofdtrainer van Bodø/Glimt, waarmee hij al verschillende successen wist te boeken: een kampioenschap in 2020 en 2021. Geel en zwart zijn de traditionele kleuren van de club FK Bodø/Glimt, maar dat zie je niet direct als je naar het stadion kijkt. Er is ruimte voor meer dan 8.000 supporters in het stadion. Ook vanavond wordt dit aantal aangetikt, want de wedstrijd tegen PSV is helemaal uitverkocht.

Kijk live
Op de kunstgrasmat in het Aspmyra Stadion gaat de ploeg van Ruud van Nistelrooij op zoek naar drie punten. Die punten kunnen nog zorgen voor de groepswinst, mocht Arsenal in eigen huis punten laten liggen tegen FC Zürich. Op de hoogte blijven? Dat kan via ons liveblog, onze sociale kanalen of je kijkt de wedstrijd vanavond op tv. Dat kan op Veronica of ESPN.

wedstrijden
PSV1