‘Het was overleven’

‘Het was overleven’
2 min

Mark van Bommel was na afloop opgelucht dat PSV een overwinning op FC Groningen over de streep trok. “Tot aan de 2-1 was het heel goed. Daarna overleven”, zei de hoofdcoach op de persconferentie.

Ineens kwijt
Van Bommel zag PSV in de eerste helft nog erg goed spelen. De eerste 35 minuten waren de beste die de hoofdcoach in lange tijd van zijn team zag. “Tot en met de 2-0 spelen we goed. Daarna krijgen we nog behoorlijk wat kansen. En dan raak je het ineens kwijt”, zag Van Bommel. “We raakten uit ons ritme en moeten blij zijn dat we uiteindelijk nog winnen. We hebben geprobeerd de grip op de wedstrijd nog terug te krijgen, maar dat lukte gewoon niet. Dit soort wedstrijden zitten er soms bij.”

Lozano 
Een domper was niet alleen het spel in de tweede helft. Hirving Lozano lag na een botsing kort voor rust doodstil op het veld en moest met een brancard naar de catacombe worden gedragen. De aanvaller werd door tegenstander Handwerker op zijn slaap geraakt. “Het zag er niet goed uit”, vond Van Bommel. “Ik weet niet precies wat de diagnose was. Hij wordt nu onderzocht. Meer kan ik er nog niet over zeggen.”

Pereiro
De hoofdtrianer had in zijn basisteam een plaats ingeruimd voor Gastón Pereiro. De Uruguayaan pendelde de afgelopen maand wat op en neer tussen bank en basis, maar blonk zaterdagavond uit met onder andere een fraaie assist. "Dat is de kwaliteit van Gastón. Wij dachten vanavond met hem de meeste kans op een overwinning te maken."