‘Het resultaat is gewoon teleurstellend’

‘Het resultaat is gewoon teleurstellend’
2 min
PSV1

Na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord heeft Roger Schmidt het zuur. Na afloop van de wedstrijd heeft de Hoofdcoach weinig positieve woorden over.

Teleurstellend
“Het resultaat is gewoon teleurstellend. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, voor onze fans, voor de top van de Eredivisie”, vertelt Schmidt in zijn terugblik. “We hadden meer kansen moeten creëren en gebruiken. Ik verwacht niet dat we alle 34 wedstrijden in de competitie winnen. Maar we moeten wel klaar zijn voor de belangrijkste, op ons topniveau. Dat waren we nu niet.” Een verlies van dergelijk formaat kan zwaar zijn voor de ploeg. Maar volgens Schmidt is dit het moment om karakter te tonen: “We moeten leren van deze ervaring leren. Voetbal is niet altijd zonneschijn, nu zien we de andere kant van het spel. Daar moeten we van leren en goed op reageren.”

Onder de maat

Voor aanvoerder Cody Gakpo was het een moeilijke middag. “We hebben gewoon onder de maat gepresteerd. We moeten veel wedstrijden spelen in een korte tijd maar als PSV zijnde mag dat geen excuus zijn”, vertelt de aanvaller. “Feyenoord kon vaak onder onze druk uitkomen. Maar we hadden er zelf meer energie in moeten leggen. We moesten klaar zijn voor de wedstrijd, maar dat waren we niet. Dit mag niet meer gebeuren, de teleurstelling overheerst.”

Focus
Na een aantal goede weken krijgt PSV nu een harde tegenvaller. Schmidt vindt het belangrijk dat de ploeg nu bij elkaar blijft: “We moeten ons andere gezicht laten zien in de volgende wedstrijd. We waren niet met elkaar verbonden vandaag. De beslissingen waren niet goed. We moeten hiervan leren en woensdag weer volle focus hebben.”