Het EK is in volle gang: wanneer spelen de PSV’ers?

Het EK is in volle gang: wanneer spelen de PSV’ers?
2 min
PSV1

Een jaar later dan gehoopt begint vrijdag Euro 2020 met de wedstrijd tussen Italië en Turkije. Op het toernooi, dat kriskras door Europa gespeeld wordt, komen vijf PSV’ers in actie. Wie wanneer speelt, zie je hier.

Dumfries, Malen en Gakpo
Uiteraard zullen de meeste ogen gericht zijn op het Nederlands elftal. PSV’ers Denzel Dumfries, Donyell Malen en Cody Gakpo ontmoeten op weg naar de knock-outfase Oekraïne, Noord-Macedonië en Oostenrijk. Dumfries lijkt zich in de voorbereiding in de basiself te hebben gespeeld, terwijl Malen een goede indruk als invaller achterliet tijdens de ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Georgië. Cody Gakpo wacht nog op zijn debuut in Oranje.

Zondag 13 juni, 21.00 uur Nederland - Oekraïne
Donderdag 17 juni, 21.00 uur Nederland - Oostenrijk
Maandag 21 juni, 18.00 uur Noord-Macedonië - Nederland

Mvogo
Of Yvon Mvogo een basisplaats heeft bij Zwitserland is afwachten. De doelman is normaal gesproken de eerste reserve van Zwitserland dat in een poule met Wales, Italië en Turkije speelt.

Zaterdag 12 juni, 15.00 uur Wales - Zwitserland
Woensdag 16 juni, 21.00 uur Italië - Zwitserland
Zondag 20 juni, 18.00 uur Zwitserland - Turkije

Sadílek
Na een goed seizoen in zijn vaderland is de door PSV opgeleide en afgelopen seizoen verhuurde Michal Sadílek opgenomen in de EK-selectie van Tsjechië. Sadílek maakte in de voorbereiding op het EK al zijn debuut en mag uitzien naar speelminuten op het eindtoernooi. Tsjechië is ingedeeld in een groep met Schotland, Kroatië en Engeland.

Maandag 14 juni, 15.00 uur Schotland - Tsjechië
Vrijdag 18 juni, 18.00 uur Kroatië - Tsjechië
Dinsdag 22 juni, 21.00 uur Tsjechië - England

Meer ‘PSV-inbreng’
De volgende oud-PSV’ers spelen ook op het EK: Patrick van Aanholt, Memphis, Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong (Nederland), Ricardo Rodriguez (Zwitserland), Dries Mertens (België), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Denemarken), Oleksandr Zinchenko (Oekraïne) en Marcus Berg (Zweden). Nagenoeg alle wedstrijden zijn live te zien via de NOS.