He’s here to stay | PSV legt Xavi Simons langdurig vast

He’s here to stay | PSV legt Xavi Simons langdurig vast
2 min
PSV1

PSV heeft Xavi Simons (19) langdurig vastgelegd. De talentvolle Nederlandse middenvelder ondertekende dinsdagavond in Eindhoven een contract tot medio 2027. Simons stapt over van Paris-Saint Germain.

Aflopend contract
Het contract van Simons loopt deze zomer af bij PSG. Hij kon in Frankrijk verlengen, maar de jeugdinternational verkiest PSV boven de Franse kampioen, waar hij afgelopen seizoen negen wedstrijden voor speelde. Dinsdag reisde Simons naar Eindhoven voor zijn medische keuring en rondden club en speler de contractonderhandelingen af.

Energie
Directeur Voetbalzaken John de Jong vertelt dat PSV veel energie in de komst van de Nederlander heeft gestoken: “We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen.”

Maak kennis met Xavi
Voor veel voetbalvolgers klinkt de naam Xavi Simons niet onbekend in de oren. Alles over zijn achtergrond en opleiding lees je in dit artikel. Daarin reageert hij ook op zijn keuze voor PSV. Natuurlijk waren we ook bij zijn eerste stappen in Eindhoven en op PSV Campus De Herdgang als PSV’er. Op onze social mediakanalen en op onze videopagina vind je daar (snel) meerdere verslagen van.