Heracles Almelo - PSV: acht feiten die je moet weten

Heracles Almelo - PSV: acht feiten die je moet weten
3 min

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag gaat PSV op bezoek in het Erve Asito, de thuishaven van Heracles Almelo. Weet PSV de eerste drie duels van dit seizoen te winnen?

Geliefde uitwedstrijd
Van de twintig keer dat PSV in Almelo speelde in de Eredivisie, reisde de ploeg slechts één zonder minimaal een punt terug naar Eindhoven (W15-G4-V1). De enige nederlaag dateert van 19 september 2015, toen PSV met 2-1 onderuit ging.

Zes keer winst
In de laatste zes wedstrijden tegen Heracles Almelo pakte PSV telkens de volle buit. De meest recente keer dat de ploeg uit Almelo PSV een halt kon toeroepen, was op 15 oktober 2016. Destijds eindigde het duel in het Philips Stadion in 1-1.

Honderd
Tot dusver maakte PSV 99 doelpunten tegen de opponent uit Almelo. De ploeg is nog een goal verwijderd van een mijlpaal van honderd. De eerste PSV-goal tegen Heracles Almelo staat op naam van Jan Louwers, op 2 december 1962.

Mauro ervaring rijker
Mauro Júnior keert zondag terug bij de club waar hij vorig seizoen aan uitgeleend was. De Braziliaan was vorig seizoen goed voor zes doelpunten en zeven assists in Almelose dienst. De enige Heraclied met betere statistieken het afgelopen Eredivisie-seizoen was Cyriel Dessers, met vijftien goals en zes assists.

Jongelingen trekken de kar
PSV maakte in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen vijf goals. Alle treffers staan op naam van spelers van 21 jaar of jonger. Noni Madueke (18), Cody Gakpo (21), Donyell Malen (21) en Maxi Romero (21) scoorden namens de club in dit Eredivisie-seizoen.

Gakpo op dreef in uitduels
In de laatste drie uitduels in de Eredivisie waarin Cody Gakpo speelde, maakte hij minimaal één doelpunt. De laatste PSV’er die dat beter deed, was Hirving Lozano. Tussen april en augustus 2018 scoorde de Mexicaan in vier uitwedstrijden in de Eredivisie op rij.

Meten met de grootste
Tijdens de laatste EK-kwalificatie was Eran Zahavi elf keer trefzeker voor Israël. Op datzelfde aantal eindigde de Portugese superster Cristiano Ronaldo. De enige speler die meer dan elf goals wist te maken tijdens de EK-kwalificatie, was Engelsman Harry Kane. Hij schoot er namens ‘the Three Lions’ twaalf in.

Gemiddelde leeftijd stijgt
De deze week gecontracteerde Eran Zahavi is de oudste speler in de selectie van Hoofdcoach Roger Schmidt. Bruma gold voor zijn komst tot de oudste aanvaller van PSV. De Portugees is 25 jaar.